Gluren bij de buren in Schrijverskwartier

30 oktober 2017

Buurtgenoten doen ideeën op voor energiebesparing 

Op 4 november gaan inwoners van Schrijverskwartier in Oss ´gluren bij de buren´. Als onderdeel van de Duurzame Huizen Route 2017 door het hele land, stellen twee inwoners van de buurt hun huis open voor buurtgenoten. De bewoners van Potgieterstraat 119 en Potgieterstraat 129 laten aanstaande zaterdag zien welke maatregelen zij in huis hebben genomen, waarmee zij flink wat energie en geld besparen. Onder het genot van een ‘walking lunch’ op het pleintje krijgen buurtgenoten meer informatie en is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Buurkracht schrijverskwartier
Kom gluren bij de buren

Het Schrijverskwartier is al een tijd bezig met gezellige en informatieve buurtactiviteiten. “We hebben met het Klimaatstraatfeest ook al een barbecue gewonnen, waarvan we in september flink genoten hebben. Uiteraard doen we dit jaar weer mee,” zegt inwoonster Gertruud Verbruggen. “Deze Buren Gluren dag is ook een kleine prijs van het Klimaatstraatfeest, daarom kunnen we zo´n mooie lunch erbij verzorgen”.

Leveranciers aanwezig

Bij beide huizen in de Potgieterstraat staat de deur open van 11.00 uur tot 14.30 uur. Om 11.00 uur en 13.00 uur zijn er rondleidingen. “Janneke woont in een 0-op-de-meter woning. Dit moet de buurt wel inspireren om ook aan de slag te gaan met energiebesparende maatregelen.” Bij nummer 129, waar Gertruud zelf woont, beantwoordt een onafhankelijk energieadviseur van BrabantWoontSlim alle vragen van gasten. Verschillende leveranciers die eerder voor de buurt acties hebben gedaan zijn aanwezig en vertellen meer over muur- en vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen en warmte installaties.

Meer informatie

Buurtgenoten kunnen zich aanmelden voor Buren Gluren via de website van de buurt. Meer informatie over de Duurzame Huizen Route 2017 is te vinden op: www.duurzamehuizenroute.nl/gemeente/oss. Stuur voor vragen of meer informatie een mail naar het buurtteam.

Schrijverskwartier

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Schrijverskwartier