Gezocht: gezin dat één uur energie wil besparen

14 juni 2015

Misschien heb je het vorige maand al gelezen. Het fictieve gezin van Mark en Nuria ging de uitdaging aan om een dagje Parijs voor het gezin bij elkaar te besparen. Ook de kinderen deden mee. We lieten onze rekenmeesters meerekenen en wat bleek? Ze haalden hun doel met vlag en wimpel binnen. Lees hier wat ze hebben gedaan.

En dat zette ons aan het denken… Zouden er misschien gezinnen zijn die dit in het echt willen doen? Die daar ook zo’n enorme energiewinst aan over willen houden? En meteen honderden euro’s per jaar besparen? Met een dagje Parijs of iets anders leuks op de koop toe? Die een dagje lol willen maken? En, die door hun actie hun buurtgenoten inspireren? …? Wij denken dat die gezinnen er zijn. Het kan niet anders. Dus, daar gaat ie:

GEZOCHT
GEZIN DAT IN EEN UUR ZOVEEL MOGELIJK ENERGIE WIL BESPAREN

Het werkt zo

Je gaat samen met je gezin en een energieadviseur van Buurkracht op pad door je huis om te bekijken waar de energiewinst te halen valt. Jullie maken een lijstje met bespaaracties die in een uur uit te voeren zijn. De adviseur berekent wat jullie dat gaat opleveren. Jullie bedenken wat je van die bespaarwinst wilt doen! En dan gaat het uur in. Jullie voeren zoveel mogelijk acties uit, waarna de energieadviseur bekijkt hoeveel winst er is binnengesleept. 

Buurkracht draagt hieraan bij: een energieadviseur, en – mits het bespaardoel wordt gehaald – een bespaar-shop-budget van € 100,-. En natuurlijk we nemen ook een cameraman mee om alles op film te zetten.

Vind je dit leuk?

Neem dan contact op met marije@buurkracht.nl. En wie weet is dat ontzettend leuke energieke winstgevende duurzame bespaar-uur wel voor jou.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?