Gevarieerde duurzaamheidsmarkt voor jong en oud op 21 april

18 april 2018

Steek je licht op over zonnepanelen, elektrisch rijden, de ecologische stadstuin Oudzuid en meer

Voor inwoners van Venlo en omstreken vindt op 21 april van 13.00 tot 16.00 uur een duurzaamheidsmarkt plaats in de school voor praktijkonderwijs Wildveld (Saxenkampstraat). Op het programma staan diverse leuke korte presentaties en demonstraties en doe-activiteiten voor de kinderen, allemaal rondom thema’s zoals energiebesparing, -opwekking en elektrisch rijden. Ook kunnen bezoekers ervaren wat duurzaam bouwen is in de sporthal en basisschool De Zuidstroom in de Pastoor Opheystraat om de hoek. Iedereen is welkom.

Buurkracht 180418 foto bij aankondiging
Duurzaamheidsmarkt voor jong en oud voor inwoners van Venlo. Kom je ook?

Op de duurzaamheidsmarkt is voor bezoekers van alles te doen en te beleven. Zo kunnen ze planten kopen uit de ecologische kassen van Wildveld en genieten van koffie en hapjes die met ingrediënten uit die kassen bereid zijn en zelf energie opwekken met de energiefiets van Buurkracht. Speciaal voor kinderen is er een workshop waarin ze hun ecologische voetafdruk in kaart brengen en de kleintjes kunnen hun energie kwijt in de speelzaal van Zuidstroom.

Interactieve sessies

Drijvende kracht achter de duurzaamheidsmarkt is energiecoöperatie Samenstroom. Bestuurslid Paul Klein Tuente: “Het onderwerp duurzaamheid leeft steeds meer en veel mensen willen er iets mee. Op deze markt kunnen ze zich laten inspireren door allerlei deskundigen. In korte, interactieve sessies krijg je bijvoorbeeld inzicht in waar je op moet letten bij de aanschaf van zonnepanelen, hoe het werkt om met je buurt een elektrische auto te delen, hoe je kunt meedoen aan een postcoderoosproject of hoe je maximaal bespaart op je energierekening met minimale investeringen. Zelf houd ik een presentatie over onze verborgen impact.”

Ecologische stadstuin

Ondertussen kunnen bezoekers bij de diverse kraampjes informatie krijgen over onder meer de energiescans van het Energieloket die vooral gericht zijn op duurzaam gedrag, de meer technische energiescans van OzzeEnergie, over maatregelen die ze kunnen nemen, over collectieve projecten waar ze bij kunnen aanhaken en over de ecologische stadstuin die in voorbereiding is in Oudzuid. Paul: “Een mooi, gevarieerd programma dus. Iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid of gewoon zin heeft in leuke ontmoetingen met mensen uit de wijk is van harte uitgenodigd.”

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op buurkracht.nl/sinselveld-oudzuid. Hier kun je je ook alvast aanmelden voor de duurzaamheidsmarkt.

Sinselveld-Oudzuid

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Sinselveld-Oudzuid