Geslaagde buurtbijeenkomst in de Listerborg

19 juni 2014

De inspanningen van het buurtteam om bewoners persoonlijk uit te nodigen voor de buurtbijeenkomst op 17 juni, hebben duidelijk effect gehad. Het was volle bak in de Listerborg, ondanks de concurrentie van het WK Voetbal. En het ziet ernaar uit dat de buurt er geen gras over laat groeien: de eerste inschrijvingen op isolatiemaatregelen zijn al binnen.

Buurkracht 140606 offertes aanvragen den dungen
Buurtbijeenkomst Buurkracht Den Dungen-Oost

Ed Goossens van het buurtteam heette de bezoerkers welkom en praatte de avond aan elkaar en introduceerde de verschillende sprekers. Zoals Rien Meulenbroek, die de eerste contacten met Buurkracht heeft gelegd, en Jos Derks van Buurkracht, die de ondersteunende rol van Buurkracht toelichtte en meer vertelde over buurkracht.nl. De beleidsmedewerker milieu van de gemeente Sint-Michielsgestel John van Zuijlen sprak zijn enthousiasme uit voor het initiatief en ging in op subsidies die de gemeente beschikbaar stelt voor energiebesparende maatregelen. Vervolgens presenteerde de energieadviseur van Kies Groen Licht wat uit zijn onderzoek in de buurt gekomen was. Ed Goossens: “Dat onderzoek bevestigde onze vermoedens. Veel huizen in Den Dungen-Oost stammen van voor 1975. In die tijd was het nog niet verplicht om woningen geïsoleerd op te leveren. Dan kun je op je vingers natellen dat er nog veel te besparen valt op isolatie.”

Beginnen met isolatie

Het buurtteam heeft voorafgaand aan de buurtbijeenkomst zelf alvast offertes opgevraagd voor spouwmuur- en vloerisolatie, en een keuze gemaakt voor een leverancier. “Dat wordt Pluimers, een landelijke partij met goede papieren en een goede prijs”, aldus Ed. “Gezien de adviezen voor onze buurt lijkt het ons goed om met isolatie te beginnen. Bovendien is isolatie relatief eenvoudig in de uitvoering, geeft het weinig overlast, ben je er meestal in een dag mee klaar en je hebt er meteen plezier van. En na een paar jaar heb je je investering er alweer uit.” Pluimers was zelf ook aanwezig om zijn aanbieding toe te lichten en vragen te beantwoorden, bijvoorbeeld over de materiaalkeuze en de manier van werken.

Snel van start

Aan het eind van de avond schreven verschillende buurtgenoten zich direct in voor vloer- en/of spouwmuurisolatie. Ed: “We hopen natuurlijk dat die ook allemaal echt instappen. Maar eerst krijgen ze nog een persoonlijke offerte, toegesneden op hun eigen woning. De komende twee weken denken we dat er nog meer inschrijvingen binnenkomen, onder andere via onze buurtpagina op de website. Die wachten we nog even af. En dan denk ik dat over een maand de eerste werkzaamheden kunnen beginnen.”

Den Dungen-Oost

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Den Dungen-Oost