Germenzeel verzilvert winst Klimaatstraatfeest met Germenzellig feestje

04 juli 2017

Als winnaar van het Klimaatstraatfeest 2017 kreeg de buurt Germenzeel uit Uden een bedrag van € 5.000,- voor een gezellige buurtfuif. Zaterdag 1 juli spendeerde het buurtteam het prijzengeld aan een heuse minikermis voor de kinderen en een supergezellige barbecue voor jong en oud, compleet met een dj tot in de kleine uren. Ook mooie prijzen winnen? Schrijf je buurt alvast in voor de volgende editie van het Klimaatstraatfeest.

Buurkracht img 20170704 wa0011
De trotse winnaars

Met drie enorme luchtkussens, Oudhollandse spellen, een suikerspin- en een popcornmachine, en een rodeostier was de straat Germenzeel omgetoverd tot een reuzespeelplaats. Vanaf half een waren de kinderen uit de buurt en van basisschool De Palster welkom om er naar hartenlust te spelen en alles uit te proberen. Viona Ceelen van het buurtteam: “Overdag zat het weer niet helemaal mee, maar dat mocht de pret niet drukken. Er zijn zo’n 35 kinderen geweest en we zagen alleen maar blije gezichten.”

Kleine uurtjes

Gelukkig brak om vijf uur de zon door, precies op tijd voor de barbecue en het straatfeest. Viona: “We hadden een stuk van de straat gezellig gemaakt met een partytent, vlaggetjes en grote bakken gladiolen, een cadeautje van de bloemist uit de buurt. Er was een bar en een luxe barbecue met biologisch vlees plus een groot pakket van de vegetarische slager. Die hoorde nog bij onze prijs. Een buurman met een evenementenbureau had voor ’s avonds een zanger geregeld en speelde zelf voor dj. Het was een heerlijke avond: we hebben tot in de kleine uurtjes gezellig zitten borrelen.”

Praatje op straat

Buurkracht img 20170704 wa0013
De hele straat vol luchtkussens

Dankzij het Klimaatstraatfeest en energie besparen samen met Buurkracht is de buurt een stuk gezelliger en socialer geworden, vertelt Viona. “Een jaar geleden zeiden buren elkaar op straat nauwelijks gedag. Tegenwoordig kom ik altijd wel iemand tegen met wie ik een praatje maak. Wat mij betreft wordt Germenzeel zo’n ouderwetse volksbuurt waar buren elkaar kennen en elkaar helpen. Het klimaat is dan een mooie aanleiding en je slaat drie vliegen in één klap. Je krijgt meer binding in de buurt, je doet iets goeds voor je eigen portemonnee en je helpt moedertje natuur.”

Ook mooie prijzen winnen?

Voor Buurkrachtbuurten betekent meedoen aan het Klimaatstraatfeest een mooie impuls voor energiebesparing in de buurt. Kijk hier wat meedoen je kan opleveren. De volgende editie van het Klimaatstraatfeest gaat pas in oktober van start, maar je kunt je nu al alvast aanmelden.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?