Germenzeel op zoek naar energie(sluip)dieven

24 januari 2017

Na de succesvolle actie met de warmtescan heeft het Buurkrachtteam van Germenzeel nu de jacht geopend op ‘energiedieven’. Het gaat om elektrische apparaten die stiekem energie slurpen en de eigenaar ongemerkt flink wat geld kosten. De zoektocht heeft al flink wat energie bespaard.

Buurkracht knipsel energieverbruiksmeter
Energieverbruiksmeter

Boosdoeners

Met speciale energieverbruiksmeters van Buurkracht worden de boosdoeners opgespoord. Zo bleek een oude koelkast in een berging een ware energiedief te zijn. Maar ook het Horizon-systeem van Ziggo ging niet vrijuit. Apparatuur die stand-by staat en lampen waar nog geen led in zit, blijken eveneens onnodig veel energie te gebruiken.

Ook slurpers speuren?

Wil je ook weten welke apparaten in jouw huishouden veel verbruiken? Op buurkracht.nl/germenzeel kunnen buurtbewoners zich deze week nog aanmelden voor de actie ‘Slurpers speuren’.

Meer weten?

Germenzeel wil nog dit jaar de duurzaamste buurt van Uden worden en daarmee een voorbeeld zijn voor andere buurten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cees Bos, / 06 511 706 05 of kijk op buurkracht.nl/germenzeel.

 

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?