Geld en energie besparen? Kom 12 januari naar De Sprank!

08 januari 2016

De laagste energietarieven, waar zijn die te vinden? Wie deelneemt aan Energiecollectief De Mortel, kan tot 30 procent besparen op zijn energierekening, en draagt ook nog eens bij aan de leefbaarheid van het dorp. Hoe dat zit, komt uitgebreid aan de orde tijdens een informatieavond op dinsdag 12 januari om 19.00 uur in De Sprank. Ook kunnen belangstellenden zich die avond bij het team van Buurkracht aanmelden voor een gratis energiescan van hun woning.

Buurkracht  mg 5044
Het buurtteam

Stuurgroep De Mortel is de samenwerking aangegaan met NL Energiecollectief uit Gemert. Deze club helpt ondernemers en particulieren aan zeer voordelige tarieven voor gas en stroom, dankzij collectieve inkoop. En het mooie is dat daarbij voor elke deelnemer een klein percentage van de energierekening in een gezamenlijke pot terugvloeit ter bevordering van de leefbaarheid van het dorp. Hoe meer deelnemers, hoe beter voor De Mortel. Eind 2015 hebben Dave van Leuken en Jan Geerts van NL Energiecollectief al uitleg gegeven over hun aanpak. Voor wie dat gemist heeft, doen zij dit op 12 januari graag nog een keer. Inwoners kunnen zich dan ook direct inschrijven.

Gratis energiescan

Besparen op de energierekening kan door lagere tarieven, maar ook door minder energie te verbruiken. Om inwoners daarbij te helpen, schuiven in De Sprank ook de leden van het Buurkrachtteam van De Mortel aan. Zij bieden iedereen die zich (vrijblijvend) aanmeldt op www.buurkracht.nl/de-mortel, een gratis energiescan aan. Deze geeft inzicht in de energiebesparingsmogelijkheden in een woning. Het buurtteam licht toe hoe dat werkt en helpt bewoners meteen om zich te registreren.

Interesse?

Kom op 12 januari om 19.00 uur naar de Sprank en neem je meest recente jaarafrekening mee. Dan rekent NL Energiecollectief je voor wat je zou kunnen besparen. Je zit nog nergens aan vast!

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?