Geef je buurt vleugels met de energiefiets

28 juni 2017

Buurkracht heeft iets nieuws om jouw boodschap over energiebesparing en zelf energie opwekken hip & happening te maken: de energiefiets. Daarmee kun je zelf de energie bij elkaar trappen om een zwaailicht te laten branden of je telefoon op te laden. Hoe leuk is dat op een evenement?

Buurkracht energiefiets nb
Jong en oud fietst voor energie

De energiefiets is over komen waaien uit het Vonderkwartier in Eindhoven. Daar wist het buurtteam met een zelfgemaakte bierfiets – die energie leverde voor een bierkoeler – de aandacht van de buurt in één keer goed te vangen. De fiets werd een hit in Buurkrachtland: hij is aan verschillende teams met veel succes uitgeleend (Vonderkwartier: bedankt!). Mede om de fiets geschikt te maken voor kinderen, heeft Buurkracht de energiefiets 2.0 ontwikkeld. Compact en inklapbaar zodat hij in elke auto past. Leuk voor jong en oud. En opgepimpt met geinige accessoires en een coole plasmabol waarin tijdens het fietsen kleurige bliksemschichten te zien zijn.

Onweerstaanbaar

Met de energiefiets kun je je hele buurt uitdagen om in actie te komen. En de aandacht trekken van buurt- of dorpsgenoten die je nog niet op de bijeenkomsten hebt gezien. Zo krijg je de kans om ze te informeren over jullie activiteiten. Of gebruik de fiets om op een nieuwe en frisse manier tamtam te maken voor je acties. Ook op scholen is succes gegarandeerd: voor kinderen is de energiefiets onweerstaanbaar. Hij leent zich uitstekend voor competities: wie wekt de meeste stroom op? Je krijgt er een ventilator, een elektromagneet, een radio en een zwaailicht bijgeleverd, die je er één voor één op kunt aansluiten – ontdek zelf waar je het hardst voor moet trappen.

Energiefiets in jouw buurt?

Buurkracht heeft twee energiefietsen laten maken waarvan alle Buurkrachtbuurten kosteloos gebruik kunnen maken. Wil jij hiermee de show stelen in je buurt? Reserveer dan tijdig bij je buurtbegeleider. Of neem contact met Buurkracht via service@buurkracht.nl of 088 857 22 00 (lokaal tarief, bereikbaar op werkdagen van 9.00 - 17.00 uur). Of lees eerst nog meer over de energiefiets.

Zonovergoten primeur voor Nijeveen

De spiksplinternieuwe energiefiets maakte onlangs zijn primeur op de zomerse jaarmarkt van Nijeveen. Werkgroep 2025-Nijeveen Energie Neutraal zette de fiets in om zo twee zonneacties te promoten, de collectieve inkoopactie voor zonnepanelen en de postcoderoosactie. En dat lukte! De fiets zorgde voor veel reuring rondom de kraam – iedereen wilde er wel even een ritje op maken en er meer over weten, waardoor het bruggetje naar waar het daadwerkelijk om ging eenvoudig was gelegd. Met als resultaat: maar liefst twintig nieuwe geïnteresseerden voor de zonneacties!

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?