Gaat Germenzeel geschiedenis schrijven?

28 november 2016

Germenzeel is op dit moment de meest energie(ke) buurt van Uden. En misschien wel van heel Brabant. Dankzij een volhardend en zeer actief bewonersinitiatief komt daar nu veel van de grond op het gebied van duurzaamheid. Op woensdag 30 november is er om 19.00 uur een belangrijke bewonersbijeenkomst in de KOM IN.

Buurkracht germenzeel web uden
Germenzeel

Zonnepanelenproject

Wooncorporatie Area presenteert deze avond het langverwachte en geheel vernieuwde voorstel voor een groot zonnepanelenproject in Germenzeel. En het lijkt erop dat de buurt daarmee geschiedenis gaat schrijven. De zonnepanelen zijn niet alleen belangrijk voor de bewoners van Germenzeel en Area, maar ook voor de gemeente Uden, die streeft naar een energieneutrale bebouwde kom in 2035. Daarnaast kan dit project richtinggevend zijn voor andere gemeentes en buurten in Nederland.

Aftrap duurzaamheidsprogramma

Het zonnepanelenproject voor de woningen op Germenzeel, waar ruim tien maanden onderhandelingen aan vooraf zijn gegaan, is de aftrap van een groter duurzaamheidprogramma dat enige jaren in beslag zal nemen. Hierbij gaat het onder andere om tochtbestrijding, een betere en meer duurzame groenvoorziening, het verwijderen van gas uit de woningen, het opstellen van elektrische laadpalen en de inzet van elektrische deelauto’s. De wethouder van milieu van de gemeente Uden heeft hierover advies aangevraagd bij een onafhankelijk expert. Dit advies wordt binnenkort verwacht.

Tesla

Tijdens de bijeenkomst wordt ook de winnaar gehuldigd van de posteractie. Hij mag een dag rijden in een Tesla. Deze prijs is beschikbaar gesteld door de gemeente Uden en Area.

Meer informatie

Robert Nahon, energie.germenzeel@gmail.com, 06 24 37 47 17.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?