Flitsactie in Oud-Dongen

17 december 2014

Na een lange aanloop heeft Oud-Dongen een flinke sprint getrokken. In een paar weken tijd kregen twaalf huishoudens een persoonlijke offerte voor isolatiemaatregelen, zetten ze daar hun handtekening onder én werden de werkzaamheden uitgevoerd.

Missing

“In januari is Dongen Energie al de samenwerking met Buurkracht aangegaan”, vertelt Frans Nijman van het buurtteam. “Toen vond de eerste bijeenkomst plaats, maar die was eigenlijk te uitgebreid. Alle mogelijke maatregelen kwamen aan bod, maar er werden geen keuzes gemaakt. Daardoor bleef het lange tijd stil. In juni hebben we toen een gerichtere bijeenkomst georganiseerd, speciaal over isolatie, omdat best veel buurtgenoten op de website van Buurkracht hadden aangekruist dat ze daar wel interesse voor hadden. Het idee was: als daar genoeg mensen op af komen, gaan we offertes aanvragen en een actie voorbereiden. En zo gebeurde het.”

100 procent score

De zomer brak aan en er gingen weer een paar maanden voorbij. Maar op 16 oktober presenteerde het buurtteam een aantrekkelijk aanbod van isolatiebedrijf Van den Dijssel aan tien geïnteresseerden die zich via de website hadden opgegeven. Frans: “We hebben een aantal leveranciers benaderd. Daarover hebben we ook contact gehad met de buurtteams voor Buurkracht in Elsendorp en Oss, die al isolatiemaatregelen genomen hadden. Zij hebben ons goede tips gegeven en uiteindelijk hebben we gekozen voor de partij die ook in Elsendorp voor Buurkracht aan het werk geweest is. Binnen twee weken was de leverancier bij alle tien de bewoners langsgeweest om individuele offertes uit te brengen en was iedereen akkoord. Later sloten zich nog twee huishoudens aan.”

Geen overlast

Vóór 5 december zouden alle werkzaamheden in die eerste tien tot twaalf woningen afgerond zijn, was de afspraak. “Het ging zelfs iets sneller”, zegt Frans. “Ik ben al bij een paar buren wezen kijken, en die zijn erg te spreken over de snelheid en zorgvuldigheid waarmee de leverancier de werkzaamheden uitvoert. Ze zagen op tegen de overlast, maar die bleek er helemaal niet te zijn. De leverancier is in een paar uur klaar en maakt alles netjes schoon voordat hij naar de volgende klus vertrekt. Dat vergroot zijn kans dat hij straks ook in andere buurten in Dongen met Buurkracht aan de slag kan. En in nog meer woningen in deze buurt, want de aanbieding blijft voorlopig op de buurtpagina van Oud-Dongen staan.”

Bomen- en Prinsessenbuurt

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Bomen- en Prinsessenbuurt