Even voorstellen: Patricia Vinclair-Ramakers, buurtbegeleider

18 juni 2014

Als jouw buurt een Buurkrachtbuurt wordt, kom je ze geregeld tegen: de buurtbegeleiders. Onze ogen en oren in de regio. Zij zijn altijd op zoek naar ingangen en openingen voor Buurkracht en helpen enthousiaste bewoners op weg. We stellen je graag voor aan buurtbegeleider Patricia Vinclair-Ramakers.

Naam: Patricia Vinclair-Ramakers
Buurtbegeleider sinds: april 2014
Werkgebied: Noord- en Midden-Limburg
Motto: “Alles komt goed, is het niet vandaag dan morgen, maar goed komt het!”

Hoe ziet je dag eruit als buurtbegeleider?

“Aan mij de taak om zo veel mogelijk Limburgse buurten actief te krijgen. Dat betekent heel veel gemeentes bellen en mailen, contacten leggen met buurtverenigingen en energiecoöperaties, mensen ontmoeten. Ik zoek uit waar bewoners openstaan voor energiebesparende maatregelen of daar zelfs al mee bezig zijn en bespreek met ze of Buurkracht daarbij ondersteuning kan bieden. Zo ja, dan help ik ze verder op weg.”

En? Gaat het de goede kant op?

“Het thema energiebesparing leeft heel erg in Limburg. We zijn goed bezig om Buurkracht in deze regio onder de aandacht te brengen, en dat werpt zijn vruchten af. In Roermond mochten we al de 100ste Buurkrachtbuurt van Nederland verwelkomen. En er zijn nu al rond de twintig actieve buurten in onze provincie. Heel leuk is dat de buurten elkaar soms ook lijken aan te steken.”

Hoe ben je buurtbegeleider geworden?

“Een collega bij Enexis, waar ik de laatste paar jaar als meteropnemer werkte, had deze vacature gezien en vond het echt iets voor mij. Zelf zag ik het ook wel zitten om aan de slag te gaan voor Buurkracht. Een relatief nieuw project, dat ik als geboren en getogen Limburgse in mijn eigen geboortestreek van de grond mag helpen tillen. Dat motiveert! Ik ben heel blij dat ik deze baan heb gekregen.”

Mail Patricia.

Meer weten over de andere buurtbegeleiders? Lees dan hier verder.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?