Even voorstellen: Marjan Hendriks, buurtbegeleider

04 december 2015

Als jouw buurt een Buurkrachtbuurt wordt, kom je ze geregeld tegen: de buurtbegeleiders. Onze ogen en oren in de regio. Zij zijn altijd op zoek naar ingangen en openingen voor Buurkracht en helpen enthousiaste bewoners op weg. We stellen je graag voor aan buurtbegeleider Marjan Hendriks.

Naam: Marjan Hendriks
Buurtbegeleider sinds: oktober 2013
Werkgebied: Drenthe
Wordt helemaal zen van: “Bellenblazen.”

Hoe kwam je bij Buurkracht terecht?

“In april vorig jaar kwam ik bij Enexis op de klantenservice werken. Niet lang daarna zag ik een interne vacature voor campagnemedewerker van Buurkracht en ik dacht: die wil ik, die wil ik, die wil ik! Deze baan combineert alles wat ik in vorige functies leuk vond om erbij te doen. Zoals presentaties geven en contacten leggen. De afwisseling, vrijheid, verantwoordelijkheid en het projectmatig werken spraken me ook erg aan. En het is geweldig dat je aan het begin staat van iets nieuws, waar je zelf over kunt meedenken. Ik was heel blij met het ‘Ik wil jou’-telefoontje van de campagneleider.”

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit?

“Dat is juist zo leuk: nooit hetzelfde. De ene dag ben ik ’s ochtends in Rolde om met het buurtteam de voortgang te bespreken en geef ik ’s middags een presentatie op een bijeenkomst van Nudge. De andere dag zit ik in Arnhem voor overleg met het campagneteam. Ik heb geen auto én geen rijbewijs, dus ik doe alles met het openbaar vervoer. Of, als het dichtbij is, met de fiets. Goed voor mij en voor het milieu. En als een gemeente echt heel onhandig te bereiken is voor mij, dan neemt mijn collega René die voor zijn rekening.”

Wat staat er nog op je wensenlijstje voor Buurkracht?

“Eigenlijk gaat het heel goed in mijn regio. In Drenthe zijn bijvoorbeeld al verschillende buurten in Emmen, Aa en Hunze en Midden-Drenthe actief. Maar er blijft nog veel te doen. Alleen al in de gemeenten waar al Buurkrachtbuurten actief zijn. Daarom ben ik altijd op zoek naar initiatiefnemers. Via buurtverenigingen, beleidsmedewerkers bij gemeenten, energiemarkten en bijeenkomsten. Ik merk dat er steeds meer geroezemoes ontstaat over Buurkracht, ook in dorpen waar we nog niet zitten. Dat is een goede ontwikkeling.”

En wat doe je om te ontspannen?

“Bellenblazen, daar word ik heel erg zen van. In mijn eigen tuin. Er rijdt weleens iemand voorbij die roept: ‘Ben je daar niet te oud voor?’ Maar nee, bellenblazen blijft altijd leuk. Verder mag ik ook graag een goede film kijken, naar het theater, of, zoals nu, helemaal meegaan in de voetbalgekte. Of de bossen in en de hei op, waar we in Drenthe zo veel van hebben.”

Mail Marjan.

Meer weten over de andere buurtbegeleiders? Lees dan hier verder.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?