Even voorstellen: Irmy van Paassen, buurtbegeleider

04 december 2015

Als jouw buurt een Buurkrachtbuurt wordt, kom je ze geregeld tegen: de buurtbegeleiders. Onze ogen en oren in de regio. Zij zijn altijd op zoek naar ingangen en openingen voor Buurkracht en helpen enthousiaste bewoners op weg. Op 16 februari heeft het team versterking gekregen van een nieuwe ster: Irmy van Paassen. Irmy werkt samen met buurtbegeleider Wiesje.
 

buurtbegeleider IrmyNaam: Irmy van Paassen
Buurtbegeleider sinds: 16 februari
Werkgebied: Noord-Brabant Zuidoost
Leest liever een boek dan dat ze de tv aanzet


Waarom loop jij warm voor Buurkracht?

“De positiviteit die om Buurkracht heen hangt, maakt mij heel enthousiast. Het pionieren, de ruimte voor creativiteit, de afwisseling. Ik kom zelf uit een dorp en geloof heel erg in het idee van verbondenheid, van samen in actie komen. Dat vind ik heel sterk aan Buurkracht. Dat sociale aspect spreekt me ook aan in deze baan: ik vind het altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten.”

Hoe ben je bij Buurkracht uitgekomen?

“Direct na mijn afstuderen kwam ik via detacheringsbureau Eiffel bij Enexis terecht. Puur toeval: ze hadden om vier kandidaten gevraagd voor de functie van accountagent. Daar zat ik bij omdat Eiffel drie echt geschikte kandidaten in de kaartenbak had en ik kon als vierde mee om te oefenen. Ik zou feedback krijgen op mijn gesprek, als een nuttige sollicitatietraining. Tot mijn stomme verbazing kreeg ik de functie! Het was weliswaar niet 100% wat ik zocht, maar Enexis is een werkgever die veel in mensen investeert en via deze baan kwam wél Buurkracht op mijn pad. En buurtbegeleider komt heel dicht in de buurt van mijn droombaan.

Waar ben je trots op?

“Op mijn zestiende werkte ik al bij McDonald’s als crewtrainer: nieuwe medewerkers van mijn eigen leeftijd inwerken. Ik mocht veel leren en uitproberen en zo gaf ik na twee jaar ook al leiding aan collega’s. Tijdens mijn hele studie Small Business en Retail Management aan de Avans Hogeschool ben ik bij McDonald’s blijven werken. Ik heb daar veel kansen gekregen en veel geleerd. Ik heb er zelfs een studiebeurs van een jaar gewonnen, met een werkstuk over hoe je het grote verloop van het personeel binnen drie maanden kunt tegengaan.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Op dit moment vooral klussen en verven; ik heb net de sleutels van mijn nieuwe huisje gekregen. Verder lees ik liever dan dat ik de tv aanzet, en doe ik aan voetbal. Dat verwacht niet iedereen van je als je lang haar en nagellak hebt, maar in mijn team zitten heel vrouwelijke vrouwen. Die tóch aardig een bal weten te raken. Daar verrassen we vaak zelfs onze tegenstanders mee.”

Mail Irmy.
Irmy werkt nauw samen met buurtbegeleider Wiesje.
Meer weten over de andere buurtbegeleiders? Lees dan hier verder.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?