Enthousiaste buren gezocht, lagere energierekening geboden

12 maart 2018

- Help het energie- en gasverbruik terugdringen in De Kuil -

In De Kuil zit veel energie om samen dingen op te pakken. Maar samen energie besparen of opwekken komt nog niet goed van de grond. Buurtbewoners René Schapendonk, Chantal Gardien, Jan de Beer en Jan van Berkel, willen hier samen met de buurt mee aan de slag. Als bewoners dit met elkaar doen is het vaak makkelijker en voordeliger. Om te achterhalen waar in de De Kuil behoefte aan is, stuurt het team een buurtenquête rond. Buurtbewoners worden opgeroepen deze zo veel mogelijk te delen met hun buren. Daarnaast zoekt het buurtteam bewoners die met hen mee kunnen denken over leuke acties.

Buurkracht de kuil1
Bewoners brengen een buurtenquête rond

Op de buurtenquête kunnen bewoners hun interesse aangeven voor energiebesparende maatregelen zoals het samen inkopen van zonnepanelen, isolatie of isolatieglas, maar ook minder ingrijpende zaken zoals ledlampen, tochtstrips of radiatorfolie. Of in een actie gratis warmtebeeld of slurpers speuren van Buurkracht. Hoe meer buurtgenoten de enquête invullen, hoe beter het buurtteam kan inspelen op wat er in de buurt leeft en speelt. De uitkomsten van de enquête plaatsen we na drie weken op onze buurtpagina.

Buurtgenoten gezocht

Om het buurtteam frisse energie en inspiratie te geven is het buurtteam op zoek naar buurtgenoten die het gezellig en interessant vinden om met de wensen uit de enquête aan de slag te gaan. Te denken valt aan het vergelijken van offertes van leveranciers, uitzoeken van subsidies, enthousiasmeren van de buurt, rondbrengen van materialen, organiseren van bijeenkomsten. Kortom: er is van alles te doen. Bewoners die interesse hebben kunnen zich aanmelden per e-mail of dit invullen op de enquête.

Meer informatie

Enthousiaste buurtbewoners die willen meehelpen, kunnen contact opnemen met het buurtteam. Woon je in Udenhout maar niet in De Kuil en wil je ook samen met je buren energie besparen neem dan contact op met buurtbegeleider Irmy.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?