Energy Party in Schrijverskwartier geeft weer frisse ideeën

22 maart 2017

Het Schrijverskwartier in Oss aast op de winst van het Klimaatstraatfeest. Verschillende straten én de buurt als geheel staan hoog genoteerd. Met als leuke bijvangst dat er al meerdere tussentijdse prijzen in de buurt gevallen zijn. Zoals een Energy Party van Buurkracht: een huiskamerfeestje in het kader van energie besparen. Op 21 maart stelde Gertruud Verbruggen haar huis hiervoor open. En er komen nog meer activiteiten aan waar je aan mee kunt doen.

Buurkracht voor bij verslag
"Er is ook veel energie winst te halen, zonder diep in de buidel te hoeven tasten."

Koffie, thee, taart, lekkere hapjes, acht buren en Jos Derks als energie-expert. Dat waren de belangrijkste ingrediënten van de avond. Om goed in de stemming te komen, begon Jos met het vergelijken van de energierekeningen die iedereen had meegenomen. Gertruud: “We zijn nu een jaar met Buurkracht bezig en bij sommigen is de energierekening echt al lager dan daarvoor. Anderen hadden de eindafrekening nog niet binnen, maar verwachten wel een daling.”

Eyeopener: radiatorventilator

Jos maakte duidelijk dat er nog meer energiewinst te halen is. Ook met maatregelen waarvoor je niet direct diep in de buidel hoeft te tasten. “We kregen een hoop handige tips waar je meteen mee verder kunt”, zegt Gertruud. “Bijvoorbeeld dat je met radiatorfolie achter je radiatoren minder warmte verliest. Jos had een stuk meegenomen en liet zien hoe je dat aanbrengt. Wat we ook allemaal een eyeopener vonden, was de slimme radiatorventilator of radiatorbooster die Jos demonstreerde. Die breng je heel eenvoudig op of onder je radiator een en dan blaast dat apparaat de warmte versneld en gelijkmatiger door de kamer.”

Tijd om te shoppen

Blij was Gertruud ook met de tip om eens naar een andere energieleverancier op zoek te gaan. “De meeste bezoekers zijn nog nooit overgestapt, we zijn allemaal blijven hangen bij de leverancier van vóórdat je kon kiezen. Jos wees ons erop dat dit zeker niet de goedkoopste partij is. Met een beetje shoppen valt er waarschijnlijk nog heel wat te halen. Zo kun je je rekening natuurlijk ook omlaag krijgen.”

Zet in je agenda

Ondertussen is het buurtteam alweer druk met andere gezellige en informatieve buurtactiviteiten. “We hebben met het Klimaatstraatfeest ook al ledverlichting voor de Potgieterstraat gewonnen. Die gaan we binnenkort uitdelen. De Da Costastraat heeft de meeste punten verzameld van 10 februari tot 10 maart en krijgt daarvoor bloembollen. Op 26 maart vieren we Earth Hour. En op 5 april hebben we weer een buurtbijeenkomst gepland staan waar iedereen van harte uitgenodigd is. We houden de buurt op de hoogte, onder andere via onze buurtpagina en Facebook. Hoe meer mensen we op de been krijgen, hoe gezelliger het wordt.”

Schrijverskwartier

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Schrijverskwartier