Energiescan voor een burenprijsje

18 maart 2016

Uit warmtebeelden die het buurtteam van Delden-rondom-Villaparkt gemaakt heeft in de buurt, bleek al dat uit veel woningen warmte weglekt. Als vervolgstap heeft het team een speciale aanbieding voor buurtgenoten: een energiescan van Geas Energiewacht voor een burenprijsje. Deze presenteerden ze tijdens een informatieavond over isolatie op 16 maart in Hotel de Zwaan.

Buurkracht img 20160316 wa0002
Om de tafel over isolatie en energiescans

De eerste 20 deelnemers aan Buurkracht die zich aanmelden voor een energiescan, krijgen van Geas een complete energiescan van hun woning voor slechts € 59,-. Pauline Dougle van het buurtteam: “De warmtebeelden geven een indicatie van de warmtelekken. Maar je hebt kennis en ervaring nodig om er de juiste conclusies uit te trekken. Daarom is het goed er een deskundige bij te halen. Een energiescan geeft een helder beeld van de beste maatregelen voor jouw woning, van wat die maatregelen kosten en wat ze opleveren. Theo Bakker van Geas heeft op de bijeenkomst uitgelegd hoe hij daarbij te werk gaat. Hij gaf ook uitgebreide informatie over isoleren en kreeg veel reacties en vragen. Het was een heel interessante en levendige avond.”

Vinkjes aanzetten

Behalve Theo Bakker kwam ook buurtbegeleider Martijn Kolkman van Buurkracht aan het woord, die toelichtte op welke manieren Buurkracht de buurt ondersteunt. Pauline Dougle van het buurtteam haakte daarop in: “Ik had een korte presentatie voorbereid waarin ik vooral nog eens de aandacht wilde vestigen op hoe wij buurtgenoten via onze buurtpagina op de hoogte houden van onze activiteiten. Wij willen natuurlijk iedereen die zich daar heeft aangemeld, goed kunnen bereiken. Maar daarvoor moet je als deelnemer wel onder ‘Privacy en meldingen’ een paar vinkjes aanzetten. Bijvoorbeeld dat wij je als buurtteam mogen benaderen over maatregelen waarin je geïnteresseerd bent. Of met nieuws over onze acties. Daar is niet iedereen zich van bewust, heb ik gemerkt.”

Aanmelden voor de voordelige energiescan

Op de bijeenkomst zelf en via de buurtpagina zijn inmiddels al verschillende aanmeldingen binnengekomen, maar de inschrijving is nog open. Dat geldt voor alle bewoners van de Nispenweg, Stationsstraat, Dr. Gewinstraat, Werdmuller von Elggstraat, Spoorstraat, Meester Racerstraat, Zuiderhagen, Greekerinckskamp, Van Wassenaerweg, Ripperdalaan en Villapark. Pauline: “Meedoen met Buurkracht kan nog steeds. Je hoeft daarvoor alleen in te loggen op onze buurtpagina. Dan krijg je toegang tot veel nuttige informatie over energie besparen, en je blijft meteen op de hoogte van onze activiteiten. Dat is uiteraard geheel vrijblijvend, je bepaalt zelf aan welke acties je meedoet.”

Delden rondom Villapark

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Delden rondom Villapark