Energiemarkt Duurzaam Aldlân loopt storm

09 oktober 2015

Buurkracht img 8126
Energie besparen leeft in Aldlân
Buurkracht img 8127
Ook Buurkracht informeerde over inzicht in je energieverbruik

Het was dringen geblazen op de energiemarkt van Duurzaam Aldlân op dinsdag 6 oktober in wijkcentrum Froskenburgh in Leeuwarden. Zo’n 150 bezoekers trokken langs de kraampjes voor informatie over isoleren, zonnepanelen en de energiezuinige pelletkachel. De aanwezige ondernemers hadden het druk met aanvragen en demonstraties.

“Energiebesparing lééft in Aldlân”, zegt Heleen Engwerda van Duurzaam Aldlân én het Buurkrachtbuurtteam tevreden. “Vooral het eerste uur was het gigantisch druk. We hebben zelfs de nooduitgangen opengezet voor frisse lucht.” De hoge opkomst heeft volgens haar meerdere redenen. “Mensen krijgen de smaak te pakken. Je ziet hier om de haverklap vrachtwagens van isolatiebedrijven en busjes van de installateur in de wijk staan. Dat zorgt ook dat buren nieuwsgierig worden. Op de markt hoorde ik mensen elkaar vragen naar hun ervaring met isoleren en zonnepanelen. En dan hoor je enthousiaste antwoorden. Dat werkt beter dan welk verkoopverhaal dan ook.” 

Aanbiedingen

Ook de speciale aanbiedingen trekken bezoekers aan. “Isolatiebedrijven en installateurs vinden het leuk om hier te staan. Speciaal voor de bewoners van Aldlân maken ze aantrekkelijke aanbiedingen. En dat is precies waar we op hoopten toen we begin vorig jaar met deze energiemarkten begonnen.” In de kraampjes vinden mensen informatie en geven de bedrijven voorlichting over hun producten. Het bedrijf Mooglik demonstreerde ditmaal de pelletkachel en gaf informatie over zonnepanelen en warmtepompboilers. Inoxvation/Inoconstruct gaf informatie over isoleren, RuBo demonstreerde hun zonnepanelen en ketels en Windows4U stond er met kunststof kozijnen. “Of er veel verkocht is, moet nog blijken. De ondernemers lieten wel allemaal weten dat er veel belangstelling was voor hun informatie.” Eén ding staat vast: de energiemarkt werkt goed in Aldlân. De volgende staat in april op de agenda.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?