Energiek Heeten gaat in 2017 voor isolatie

09 februari 2017

“We willen Heeten inpakken met een warm vachtje”

De afgelopen jaren zijn op veel Heetense daken zonnepanelen geplaatst, mede dankzij een succesvolle zonnepanelenactie van Energiek Heeten. De komende tijd wil deze werkgroep samen met dorpsgenoten aan de slag met energiebesparing door isolatie. Hier hebben we drie buurten voor geselecteerd. We beginnen op en rondom de Holterweg. “Voor de andere buurten zoeken we nog ambassadeurs die samen met ons de kar willen trekken.” Tijdens de buurtbijeenkomst op woensdag 1 maart vertellen we over isolatie en onze plannen voor Heeten.

Buurkracht buurkracht heeten 018
“We willen Heeten inpakken met een warm vachtje”

De buurt rondom de Holterweg is voor 1980 gebouwd. “Deze huizen zijn vaak matig geïsoleerd”, zegt Jan Oostewechel, die samen met Loeck Tomassen, Janet Besten en Jan Schonenberg de werkgroep Energiek Heeten vormt. “Daarom beginnen we hier om samen met een aantal bewoners van deze buurt behalve energiewinst ook besparingen op inkoop en uitvoering te realiseren. Ook rondom de Herfkensstraat en Olt-Heten is veel energiewinst te halen. We willen heel Heeten inpakken met een warm vachtje. Alle signalen staan op groen: de spaarrente is zo laag dat je je geld maar beter in je woning kunt steken. Er zijn mooie subsidieregelingen en voordelige duurzaamheidsregelingen. Je wordt snel beloond voor je investering, want de terugverdientijd neemt af. En je krijgt er ook meer comfort en een beter milieu voor terug.”

1 maart buurtbijeenkomst

Op 1 maart organiseert het buurtteam een bijeenkomst voor alle bewoners van Heeten. De werkgroep geeft dan uitleg over Buurkracht, het onderzoek dat een energieadviseur in onze buurt heeft gedaan en over isolatie. Wij nodigen iedereen uit op woensdag 1 maart vanaf 19.30 uur in ’t Trefpunt in Heeten. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Buurkracht helpt

Al ruim 175 buurten in Nederland zijn samen met Buurkracht bezig met energie besparen en eigen opwek. Buurkracht onderzoekt samen met het buurtteam de beste bespaarmogelijkheden en een eigen buurtpagina. De eerste buurt heeft al een eigen website, buurkracht.nl/heeten-rondom-holterweg, waar Energiek Heeten informatie over acties en activiteiten in de buurt plaatst. Buurtbewoners die mee willen doen, kunnen hier (vrijblijvend) een account voor aanmaken.

Meer informatie

Het buurtteam is te bereiken per mail. Voor meer informatie over Buurkracht mail Rana Berends.

Heeten rondom Holterweg

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Heeten rondom Holterweg