Energiecafé 2 juni: mooi isolatieaanbod voor De Blaak

02 juni 2016

In de Tilburgse wijk De Blaak valt heel wat energie te besparen. Om buurtgenoten daarover goed te informeren, organiseert Energie De Blaak dit jaar opnieuw een serie Energiecafés in samenwerking met Buurkracht. Op donderdag 2 juni in basisschool De Borne (Grebbe 40) blikken Energie De Blaak en Buurkracht terug op de eerdere energiecafés en hebben ze een mooi aanbod voor spouwmuur- en vloerisolatie. Iedereen is van harte welkom vanaf 19.30 uur.

Buurkracht buurtteam de blaak bereidt vergadering voor
Het buurtteam bereidt de bijeenkomst voor

Een energieadviseur heeft onderzoek gedaan in de buurt. Aan de hand van een representatieve woning vertelt hij waar de besparingskansen in de Blaak liggen. Voor de meeste energiebesparende maatregelen kunnen inwoners direct een persoonlijke vrijblijvende offerte aanvragen. Zo lopen er acties voor ledverlichting en hr+++-glas. Leveranciers van isolatie presenteren vervolgens een mooi aanbod spouwmuur- en vloerisolatie.

Waarom isolatie?

Met isolatie zijn de investeringskosten in afzienbare tijd terug te verdienen. Het levert een beter energielabel op, wat goed is voor de verkoopwaarde van de woning. Daarbij is spouwmuurisolatie in één dag gebeurd en is er geen overlast in de woning. De leveranciers vertellen er alles over. En inwoners kunnen terecht met hun vragen. Ook wordt stilgestaan bij de gratis inspectie van de vloeren en muren, waar buurtbewoners zich voor konden aanmelden.

Inzicht in het energieverbruik

Energie De Blaak werkt nauw samen met Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. dat buurten ondersteunt die samen energie willen besparen. Via buurkracht.nl/de-blaak blijven buurtbewoners op de hoogte van besparingsacties in de buurt. Hans: “Je aanmelden op onze buurtpagina verplicht je tot niets. Er staan ook handige tips op en je kunt, als je een slimme meter hebt, inzicht krijgen in je energieverbruik. En dit vergelijken met het gemiddelde verbruik in de buurt.”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?