Energie in de klas

04 februari 2015

Wat is groene stroom? Hoeveel euro verbruikt een lcd-televisie in stand-by modus per jaar? Hoeveel zonnepanelen zijn nodig om één gemiddeld huishouden van stroom te voorzien? Tijdens Summerlabb op Eurosonic Noorderslag op 15, 16 en 17 januari was de energiequiz van Buurkracht een grote hit, zeker ook onder schoolklassen (zie filmpje hieronder). Het bracht ons op nieuwe ideeën.

Heleen Engwerda tipte Buurkracht al tijdens Summerlabb, via Facebook: “Als lid van de werkgroep Duurzaam Aldlân heb ik contact met de school in de buurt. Vaak wisselen we ideeën uit of geven we mogelijkheden voor bijvoorbeeld een lespakket aan de school. Als je kinderen kunt bereiken en hen kunt leren verantwoord met de natuur en dus ook met energie om te gaan, dan begin je met een goede basis. Jong geleerd is oud gedaan!”

Actief in de buurt en op school

Ook in andere Buurkrachtbuurten betrekken de buurtteams plaatselijke scholen bij hun activiteiten. Zo zorgde Elsendorp Energiek voor zonnepanelen op het schoolgebouw in het dorp en voor het bijpassende lesprogramma ‘Van zon krijg je energie’. Ook in Assen, Leeuwarden en Groningen werken verschillende buurtteams met scholen samen. En het leuke is dat de leerlingen daardoor thuis ook over energie besparen praten en nog meer ouders in beweging brengen.

Plezier maken en nadenken tegelijk

C = ….. GOED! De quizmaster hield de spanning er tijdens Summerlabb goed in, tot groot plezier van de kinderen. Kijk maar naar dit filmpje van 12 seconden:

 

Ook kinderen enthousiast maken?

Wil jij dat kinderen in jouw buurt ook zo enthousiast worden over energie? Wil je de energiequiz in de klas doen? Of heb je leuke ideeën die je met ons wilt delen? We horen het graag. Plaats je reactie onder dit artikel of neem contact op met je buurtteam. En wie weet treffen we elkaar in de klas, op de sportclub of bij de speeltuin.

Meer verhalen van Buurkracht over Summerlabb.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?