Energie Gilze-Rijen zet zich neer met klimaatconferentie

10 juni 2016

Op vrijdag 3 juni organiseerde energiecoöperatie Energie Gilze-Rijen haar eerste Klimaatconferentie in cultureel centrum De Boodschap in Rijen. Ruim 80 bezoekers lieten zich informeren over duurzaam energiegebruik tijdens forumdiscussies, presentaties, pitches en op de informatiemarkt.

Buurkracht andre%cc%81 1
André Dilweg, voorzitter Energie Gilze-Rijen en buurtteam Oranjestraat
Buurkracht arjan 1
Arjan Broers, buurtteam Sweensplein

Voorzitter André Dilweg, tevens lid van buurtteam Oranjestraat, is tevreden: “Binnen Gilze-Rijen zijn er veel lokale organisaties die zich bezig houden met duurzaamheid. Op de klimaatconferentie konden we samen laten zien waar we mee bezig zijn. Daarnaast was het voor ons belangrijk om ons als energiecoöperatie te manifesteren. We wilden Energie Gilze-Rijen binnen de gemeente beter neerzetten en laten zien wat we doen. Ook richting de consument. We verkopen duurzame energie en willen ons aanbod uitbreiden. Daarom zijn ook nieuwe leden van harte welkom.”

Energieke regio

De conferentie was georganiseerd rond vijf thema’s: energie, werken, wonen, voedsel en vervoer. Onder het thema Werken sprak ook Arjan Broers, lid van de Energie Gilze-Rijen en teamlid van buurtteam Sweensplein. Hij is betrokken bij de Energieke Regio, een initiatief dat ondernemers en bewoners helpt bij het verduurzamen van hun gebouwen en/of woningen met behulp van lokale adviseurs en lokale bedrijven.”

Pitch

Ook Buurkracht mocht natuurlijk niet ontbreken. Buurtbegeleider Steve stond met een stand op de informatiemarkt en hield een pitch over Buurkracht. Arjan Broers: “Buurkracht past perfect binnen het thema energie: Buurkracht geeft inzicht in energieverbruik en helpt samenwerking te bevorderen rond energiebesparing. Voor ons is Buurkracht een goede manier om mensen te helpen met de verduurzaming van hun woning.”

Oranjestraat en omgeving

Sweensplein en omgeving

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Oranjestraat en omgeving

Sweensplein en omgeving