Een feest voor je portemonnee én het klimaat

03 september 2017

Energie besparen is leuk voor je portemonnee, maar ook goed voor het milieu. Voor Sanne Dietz van HIER Klimaatstraatfeest is energie besparen een uit de hand gelopen hobby. "Met een positieve instelling en wat creativiteit kom je heel ver.
Deze uitspraak maakt onderdeel uit van een reeks duurzame uitspraken en quotes; je leest hier ook de verhalen achter de uitspraak.

Klein is ook fijn

Buurkracht tegel sanne %281%29
Energie besparen is verslavend

"Met kleine aanpassingen kun je al veel bereiken. Kijk waarop je invloed uit kan oefenen en start met eenvoudige veranderingen. Je zult zien dat je dat al snel voelt in je portemonnee. Mijn vriend en ik eten bijvoorbeeld vaak een salade, zodat het gas uit blijft. Ik sta niet lang onder de douche en recycle mijn spullen. Plastic gebruiken we bijna niet. Ik lees ook graag over duurzaam leven, online is volop inspiratie te vinden."

Groene keuzes

Ook op andere vlakken maakt Sanne duurzame keuzes. "Toen mijn vriend en ik gingen samenwonen, kozen we waar mogelijk voor een groen alternatief. We openden een rekening bij een duurzame bank en verzekerden ons bij een duurzame verzekeringsmaatschappij. Ook onze stroom is groen. We hebben ons huis zo goed mogelijk geïsoleerd en we hadden het geluk dat onze woningcorporatie zelf al wat maatregelen had genomen."

Ervaar het zelf

"Mijn tip is: schrik niet teveel terug van de berichten in het nieuws en realiseer je dat het echt niet zoveel moeite kost om duurzamer te leven. Je kunt echt iets veranderen, stap voor stap. En het is nog leuk ook. Oftewel, begin gewoon!”
Wil je zelf een eerste stap zetten door mee te doen met Klimaatstraatfeest? Kijk dan hoe je je kunt voorinschrijven. 

 

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?