Energie besparen en de toekomst voor onze kinderen

30 augustus 2016

Er zijn veel goede redenen om energie te besparen. Omdat het geld oplevert bijvoorbeeld en meer comfort geeft. Omdat het zorgt voor minder CO2-uitstoot. Omdat de wereldvoorraad fossiele brandstoffen eindig is. Opvallend vaak noemen deelnemers aan Buurkracht het argument dat ze ook voor hun kinderen en kleinkinderen een leefbare wereld willen achterlaten.​

Buurkracht 160830 cover bespaarkalender
De familie Gissem-Scherp uit de Bespaarkalender is op geheel eigen wijze bezig met energiebesparing in huis


Jan Hink, Mensingeweer

“Mijn vrouw en ik vinden het milieu belangrijk. Daarom steken we één à anderhalve dag per week in de energietransitie. Hopelijk levert dat iets op. En kunnen onze kinderen en kleinkinderen straks zeggen: dat hebben ze goed gedaan.”

Fer Gubbels, Nieuw Lotbroek

“Ik wil zonnepanelen, vooral voor mijn kinderen en kleinkinderen. Ik wil dat ze in een wereld opgroeien waar zo veel mogelijk mensen voor hun eigen energievoorziening kunnen zorgen. Maar dan moeten er wel voorbeelden worden gesteld.”

Beitske Schoof en Bart Wolfs, Grobbendonck

“Wat ons drijft? Voor ons is dat het milieu; het is belangrijk om na te denken over hoe we de aarde leefbaar achter kunnen laten voor onze kinderen. Maar ook om verspilling tegen te gaan. Waarom zou je meer verbruiken dan je nodig hebt?”

Gertjan Komduur, Reitdiep

“Ik ben gewoon een consument, een energiegebruiker, geen activist. Toen ik zonnepanelen op het dak nam, keek ik naar het rendement, de lastenverlichting. Natuurlijk deed ik het ook voor het milieu, ik vind het belangrijk om bewust te leven. En om mijn kinderen van zeven en negen wat mee te geven. Die beginnen net techniek te ontdekken en vinden zonnepanelen en alles wat met energie te maken heeft, heel interessant.”

Ruud Derks, Benzenrade-De Kommert

“Ik heb een tijd in China gewoond en daar meegemaakt dat mijn kinderen vanwege de smog binnen moesten blijven. Dat heeft diepe indruk gemaakt, en ook mijn drang aangewakkerd om iets aan het milieu te doen. Mijn lijfspreuk is: wij erven de aarde niet van onze ouders, we lenen haar van onze kinderen!”

Govert Gribling, Roerzicht

“Als je de voorspellingen hoort over de klimaatveranderingen en de voorraden fossiele brandstoffen, lijkt dat best ver weg. Maar ik heb vier jonge kinderen. Die kunnen zomaar het jaar 2100 halen. Zo bekeken komen die toekomstscenario’s ineens een stuk dichterbij. Elke bijdrage om bij te sturen in de goede richting, is meegenomen.”

Benieuwd naar de familie Gissem-Scherp en de Bespaarkalender? Hier zie je er meer van.

Benzenrade-De Kommert

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Benzenrade-De Kommert