Elsendorp in Ons Huis Verdient Het van RTL4

14 mei 2014

Een energierekening van nul euro, wie wil dat niet? Het RTL4-programma Ons Huis Verdient Het, onderdeel van de gelijknamige campagne, spoort Nederlandse huishoudens aan energie te besparen. En laat daarbij inspirerende voorbeelden zien van buurten die op de goede weg zijn. Op 24 mei besteedt het programma uitgebreid aandacht aan Elsendorp, waar bewoners samen aan de slag gaan met energiebesparende maatregelen.

Buurkracht foto elsendorp op tv
Elsendorp op TV

De cameraploeg van RTL4 was in april een hele dag te gast in Elsendorp, waar Energiek Elsendorp een klimaatneutraal dorp nastreeft. Zij krijgen daarbij ondersteuning van Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V dat in het leven geroepen is om buurten bij te staan bij besparingsacties. Zoals de collectieve aanschaf van zonnepanelen, het aanbrengen van spouwmuurisolatie of de plaatsing van energiezuinige CV-ketels. Om dat voor elkaar te krijgen zijn in Elsendorp verschillende werkgroepen aan de slag gegaan. RTL4 brengt vooral in beeld hoe de werkgroep Zonnepanelen op pad is gegaan om de dorpsbewoners te enthousiasmeren. Resulterend in een dorpsbijeenkomst waarbij de offertes van de verschillende energiebesparende maatregelen gepresenteerd werden.

Aan de slag met energie besparen

Eén van de initiatiefnemers, Henrie van Summeren, kijkt terug op een geslaagde dorpsbijeenkomst: “We konden na afloop direct aan de slag met concreet geïnteresseerden en hopen tijdens de bedrijvendag van 18 mei nog meer dorpsgenoten te enthousiasmeren.” Tijdens de bedrijvendag presenteert Energiek Elsendorp de gekozen leveranciers en de offertes. Het biedt dorpsbewoners de mogelijkheid om hun vragen te stellen en hun interesse kenbaar te maken. “En wil je vooraf weten welke maatregelen voor jou interessant kunnen zijn en hoeveel dorpsbewoners hierin op dit moment geïnteresseerd zijn, dan kun je je aanmelden op buurkracht.nl”, aldus Van Summeren. “En heb je een slimme meter, dan kun je op je persoonlijke pagina ook inzicht krijgen in je energieverbruik en dit vergelijken met het gemiddelde verbruik van het dorp.”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?