Elsendorp als eerste dorp aan de slag met een collectief zonnedak

12 mei 2017

Van de Wetering Graszoden V.O.F. stelt dak ter beschikking voor het opwekken van zonne-energie voor inwoners

Als eerste in de gemeente Gemert-Bakel gaat Commissie Energiek/Coöperatie Elsendorp aan de slag met de postcoderoosregeling. Dit betekent dat ook inwoners die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen kunnen profiteren van zonne-energie. Hoe dit precies in zijn werk gaat vertellen de initiatiefnemers donderdag 1 juni om 20.00 uur in De Dompelaar (Sint Janstraat 49, Elsendorp). Ook inwoners buiten Elsendorp zijn van harte welkom. “Het is ons doel om in de gemeente Gemert nog meer zonnedaken te realiseren.”

Buurkracht dsc02969
De initiatiefnemers voor het dak van de Wetering Graszoden

De dorpsgenoten vonden bij Van de Wetering Graszoden V.O.F. een bij uitstek geschikt dak, met de mogelijkheid om 210 zonnepanelen te plaatsen. Henrie van Summeren, één van de initiatiefnemers: “Wij willen het opwekken van duurzame energie voor alle inwoners mogelijk maken. Daarbij is de gezamenlijke inkoop gemiddeld zo’n 15-25% goedkoper dan de individuele aanschaf van zonnepanelen. Heel interessant dus.” Hij benadrukt dat hij hoopt dat andere dorpen uit de gemeente Gemert-Bakel hun voorbeeld volgen en roept dan ook belangstellenden op zich te melden. “Dat kan als je interesse hebt om mee te doen, maar ook als je een dak of open terrein tot je beschikking hebt. Wij helpen jullie graag.”

Meer informatie

Iedereen die van plan is naar de informatieavond op 1 juni te komen, kan zich aanmelden via buurkracht.nl/elsendorp. Of contact opnemen met Henrie van Summeren (06 53 21 25 60). Je kunt ook bij hem terecht voor meer informatie of andere vragen.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?