Ekenrooi wil van koude voeten af

15 april 2016

Veel bewoners van Ekenrooi in Waalre hebben last van vocht onder de vloer. Op verschillende warmtebeelden die in deze buurt gemaakt zijn, was dat ook duidelijk te zien. Daarom heeft het buurtteam het plan opgevat om dit probleem samen met de buurt aan te pakken. Op 13 april vond een buurtbijeenkomst plaats in de St. Christoffelschool die in het teken stond van vloerisolatie. Ook andere isolatiemaatregelen kwamen aan bod.

Buurkracht  mg 5214
Buurtteam bereidt bijeenkomst voor

Ruim 20 geïnteresseerden kwamen op de avond af. Het buurtteam had isolatiebedrijf Pluimers uitgenodigd om de presentatie over vloer- en bodemisolatie te verzorgen. “Het bedrijf is een bekende in de buurt”, legt Frits Steenberghe van het buurtteam uit. “Pluimers heeft al meerdere huizen geïsoleerd in Ekenrooi en kent de buurt dus goed.” Het vochtprobleem in de kruipruimte kreeg uitgebreid aandacht, net als de verschillende mogelijkheden om daar iets aan te doen. “En we kregen meteen interessante informatie over andere vormen van isolatie, bijvoorbeeld voor het dak en de spouwmuur. Uit de zaal kwamen veel vragen over nokisolatie. Niet zo vreemd, want ook dat was een patroon dat uit de warmtebeelden in onze buurt naar voren kwam: dat de nok bij diverse woningen niet goed gedicht is.”

Alle steun

Ekenrooi krijgt veel ondersteuning bij het opzetten van gezamenlijke acties voor energiebesparing. Naast buurtbegeleider Irmy van Paassen van Buurkracht zaten ook vertegenwoordigers van coöperatie Waalre Energie Lokaal (WEL) en SlimWonenPlus in de zaal. Frits legde de bezoekers uit wat de rol van deze partijen is: “Buurkracht helpt ons de acties te organiseren en bekend te maken in de buurt, SlimWonenPlus begeleidt bewoners vervolgens van begin tot eind bij de uitvoering van maatregelen, en WEL is de coöperatie die alle duurzame acties in Waalre met elkaar verbindt.” Na de bijeenkomst gingen de bezoekers met veel informatie naar huis. Frits: “We gaan nu eerst peilen of er behalve voor vloer- en bodemisolatie ook andere maatregelen sterk in de belangstelling staan. En dan gaan we offertes aanvragen.”

Blijf op de hoogte

Niet op de bijeenkomst, maar wel belangstelling voor isolatie? Iedereen is welkom. Want hoe meer bewoners meedoen, hoe hoger de korting. Meld je aan via de buurtpagina of bij het buurtteam.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?