Ekenrooi in Ons Huis Verdient Het van RTL4

28 april 2015

Een energierekening van nul euro, wie wil dat niet? Het RTL4-programma Ons Huis Verdient Het, onderdeel van de gelijknamige campagne, spoort Nederlandse huishoudens aan energie te besparen. En laat daarbij inspirerende voorbeelden zien van buurten. Op 3 mei komt Ekenrooi in beeld, waar inwoners samen bezig zijn om energiebesparing nu eens echt van de grond te tillen.


Het buurtteam maakte begin dit jaar een vliegende én originele start. Inwoners uit Ekenrooi konden zich opgeven om een warmtebeeld van hun huis te laten maken. Deze opnames vormden de rode draad voor het tv-item. Frits Steenberghe: “We namen de foto’s door. En kwamen er achter dat bij een veel voorkomend type woning in de buurt de nok veel warmte lekt. En dat het dubbel glas dat dateert uit de jaren zeventig en tachtig niet echt goed meer isoleert.” Met deze informatie wil het buurtteam hele gerichte acties opzetten, om zo met de buurt echt energie te kunnen besparen. Freek Smits: “Het hoeft allemaal niet grootschalig en niet vanuit de overheid, je kunt het samen doen.” Hoe ze dit voor zich zien, vertellen ze tijdens een buurtbijeenkomst op 13 mei aanstaande.

Ook besparen?

Inwoners die op de hoogte willen blijven van de acties van het buurtteam kunnen zich inschrijven op www.buurkracht.nl/ekenrooi. Dit is gratis en vrijblijvend. Frits: “Je krijgt dan een persoonlijke pagina en wordt automatisch door ons op de hoogte gehouden. Ook ontvang je dan meer informatie over de buurtbijeenkomst van 13 mei.”  

Voor wie benieuwd is naar de beelden en meer wil weten over het buurtteam en Buurkracht: kijk zondag 3 mei om 11.20 uur naar Ons Huis Verdient Het op RTL4.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?