Eerste kwartaal - Tien buurten met energiebesparende maatregelen

13 mei 2016

De afgelopen maanden was zo’n tien procent van de Buurkrachtbuurten actief met energiebesparende maatregelen als isolatie, zonnepanelen en cv-ketel. In 25 buurten kwamen buurtgenoten bij elkaar om samen plannen te smeden of concrete aanbiedingen te bekijken. En we mochten alweer vijftien kersverse Buurkrachtbuurten verwelkomen in het eerste kwartaal van 2016.

Buurkracht grafiek maatregelen def300dpi
Energiebesparingen Buurkrachtbuurten - eerste kwartaal van 2016

Spouwmuurisolatie favoriet

In de eerste drie maanden van dit jaar zijn 97 buurtbewoners, verspreid over tien buurten, aan de slag gegaan met energie besparen. Zij namen samen 107 maatregelen. De favoriete actie was spouwmuurisolatie, maar liefst 49 bewoners kozen voor deze maatregel. Zonnepanelen waren ook populair: 38 huishoudens wekken nu zelf energie op.

Meeste nieuwe buurten en dorpen in Groningen

In de noordelijkste provincie was de grootste enthousiasme voor samen energie besparen te zien; zeven buurten en dorpen sloten zich dit kwartaal aan bij Buurkracht: Hoornse Meer, Helpman-Oost en Meerkracht in Groningen-stad, Warffum, Wirdum, Boven Pekela in Nieuwe Pekela en Lettelbert.

Overijssel volgde met vier buurten: Zuidmaten 2 in Den Ham, Horstlanden-Veldkamp en Horstlanden-Stadswijde in Enschede en Plan Oost in Wierden. In Drenthe gingen De Es in Peize en Langelo van start en in Noord-Brabant Ulvenhout-Zuidoost en Acht bij Eindhoven.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?