Eerste deelnemers profiteren van energiebesparingsacties in Pleijendal

16 juni 2016

Pleijendal in Dalfsen is weer wat energiezuiniger. Diverse huishoudens hebben inmiddels meegedaan aan de Buurkrachtacties voor spouwmuur- en vloerisolatie en de werkzaamheden bij deelnemers aan de zonnepanelenactie zijn van start gegaan. Meedoen kan nog steeds.

Buurkracht bb warmtebeelden janneke aan het woord kopie
Volop interesse bij buurtbewoners om hun huizen te isoleren

In 2015 hebben Janneke Dijkhof, Thijs Mosterman, Yvonne te Woerd, Jeroen Holterman, Henk Luning, Jan Nijman en Ali Kamphuis van Groen Gebogen de koppen bij elkaar gestoken om energiebesparing in Pleijendal naar een hoger plan te tillen. Samen met Buurkracht. Toen in de buurt belangstelling was voor isolatie en zonnepanelen, zijn ze op zoek gegaan naar betrouwbare leveranciers. Jeroen: “We zochten partijen die een aantrekkelijke prijs boden, maar hebben ook goed naar de service gekeken. De leveranciers die er op papier goed uitzagen, hebben we bij drie woningen uitgenodigd om te testen of ze dat in de praktijk waarmaakten. Dat was heel nuttig: je ziet bijvoorbeeld hoe snel ze reageren en of ze netjes een afspraak maken voordat ze op de stoep staan.”

Warmtebeelden

Zelf doet Jeroen mee aan de zonnepanelenactie. “Dat kon, al woon ik zelf net buiten Pleijendal. De werkzaamheden worden binnenkort ingepland. Zodat ik er in de zomer nog plezier van heb.” Jeroen hoopt dat meer bewoners van Pleijendal de stap nu nemen. “Op de bijeenkomst waar we de aanbiedingen presenteerden, was er veel belangstelling. Er zijn veel offertes opgevraagd. Het aantal huishoudens dat ook echt meedoet, had wel wat hoger gemogen. Maar de acties lopen nog steeds. Met isolatie zijn mensen misschien deze tijd van het jaar niet zo bezig. Ik verwacht zeker dat er nog meer huishoudens aanhaken bij de zonnepanelenactie.”

Meedoen kan nog

Het buurtteam van Pleijendal werkt nauw samen met Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Het buurtteam trekt de kar, Buurkracht ondersteunt. Inmiddels zijn ruim 120 buurten in Nederland actief met Buurkracht. Op de website van Buurkracht heeft Pleijendal een eigen buurtpagina, buurkracht.nl/pleijendal. Hier kunnen bewoners op de hoogte blijven van acties en activiteiten in de buurt op het gebied van energiebesparing. Ook kunnen ze zich hier nog altijd aanmelden voor de acties voor spouwmuur- en vloerisolatie en zonnepanelen.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?