Een klusteam voor De Fledders in Vries?

27 november 2016

Buurkracht daagt succesvolle buurt uit nog meer te besparen

Sinds een aantal buurtbewoners is gestart met Buurkracht zijn er 52 energiebesparende maatregelen genomen en besparen buurtbewoners ruim € 16.000,- per jaar aan energiekosten. Resultaten die behaald zijn met de isolatie-actie die het buurtteam eerder dit jaar organiseerde. Nu staat een tweede actie op stapel: de gezamenlijke inkoop van zonnepanelen. Reden voor Buurkracht om het buurtteam uit te dagen. Als voor het eind van het jaar 10% van de huishoudens een maatregel heeft getroffen dan stelt Buurkracht een klusteam ter beschikking. Dit betekent in totaal 67 maatregelen. Het buurtteam is de uitdaging aangegaan.

Buurkracht ju4a9232
Het buurtteam gaat de uitdaging aan

Initiatiefnemer Jan Postma: “Op onze buurtbijeenkomst van 30 november presenteren we een mooi aanbod zonnepanelen. We hebben het net als bij onze isolatie-actie helemaal uitgezocht en verschillende leveranciers met elkaar vergeleken. Bij een eerst inventarisatie waren er al 16 geïnteresseerden. Daarom zijn onze verwachtingen hoog gespannen.”

Gratis klusteam voor de buurt

Het buurtteam verwacht dat er voor het eind van het jaar nog minimaal 15 energiebesparende maatregelen door buurtgenoten worden genomen en krijgt dan in het voorjaar van 2017 een klusteam tot haar beschikking. Wat het klusteam voor de buurt gaat doen, wil het buurtteam samen met hun buurtgenoten bepalen.

Meedoen is nu driedubbel winst

Het nemen van energiebesparende maatregelen is niet alleen goed voor het milieu en de portemonnee. Maar nu dus ook voor de buurt. Inwoners die geen interesse hebben voor zonnepanelen, maar wel overwegen om alsnog te isoleren kunnen contact opnemen met het buurtteam. Op de hoogte blijven van de acties en activiteiten die het buurtteam organiseert? Meld je aan op buurkracht.nl/de-fledders. Daar kun je ook aangeven dat je interesse hebt in de zonnepanelenactie en je aanmelden voor de buurtbijeenkomst van 30 november.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?