Een hele koude en gezellige Warmetruiendag in Peize

16 februari 2017

Warmetruiendag, klinkt knus en warm. Maar wat is het nou eigenlijk? Eén dag in het jaar zet je gezamenlijk de verwarming een graadje lager en trekt een warme trui aan. Zo bespaar je al snel per huishouden 6% energie, en dus 6% CO2 per graad! Als je het samen doet, bespaar je een hele boel! Cyriel Vandeursen, van Buurkrachtbuurt Kortland wilde het dit jaar nog grootser aanpakken. “Wij hebben de buurt opgeroepen om Warmetruiendag buiten op ons centrale veldje te komen vieren. Dan kon ondertussen overal thuis de verwarming uit en het is nog gezellig ook!”

Buurkracht  mg 1364
Het was een fantastische dag voor warme truien dag: het vroor een graad of 2 en er stond een ijskoude vochtige oostenwind. Reden genoeg om een warme trui aan te trekken.
Buurkracht dsc 0500
In ons enthousiasme hadden we de buurt via lokale pers (ditispeize.nl) en een bericht op de buurkrachtpagina opgeroepen om Warmetruiendag buiten, op een veldje in de buurt te komen vieren.
Buurkracht dsc 0505
Dan kon de verwarming thuis namelijk uit in plaats van een graadje lager n is ook nog gezellig! Wij zorgden voor een vuurtje en een hapje, iedereen kon zelf wat te drinken meenemen.
Buurkracht dsc 0507
Drie vuurkorven werden aangestoken (wat veel moeite kostte met die harde wind), er waren nootjes, thee, eigen baksel en andere hapjes, drie stoeltjes, een tafeltje en er was wind.
Buurkracht dsc 0510
Diverse buurtbewoners zijn even komen kijken, allen dik ingepakt. Truien waren niet te zien vanwege de dikke jassen, maar ik kan u verzekeren dat iedereen dikke truien droeg.
Buurkracht dsc 0514
Vanwege de snijdende kou bleef niemand lang.

Bedankt!

Cyriel: "Ik wil iedereen bedanken die langs is geweest. Het was bijzonder koud, maar ook erg gezellig! Als we dit komend jaar weer organiseren leggen we vloerverwarming aan op het veldje, dat is lage temperatuurverwarming en dus goed voor het milieu."

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?