EC 073: Samen energie besparen doe je samen in Den Bosch

10 augustus 2016

Wie energie wil besparen, hoeft dat in Den Bosch niet alleen te doen. Zo staat Energie Coöperatie 073 voor je klaar met raad en daad, brengt de Buurtapp geïnteresseerden bij elkaar en heeft Buurkracht alles in huis om het initiatief van de grond tillen. Ook de gemeente biedt steun. Samen met Buurkracht organiseerde 073 op 20 juli een ledenbijeenkomst in Lab073 waar alle initiatieven zichzelf konden voorstellen aan de leden van 073 én aan elkaar.

Lennart Lalieu, voorzitter Energie Coöperatie 073: “Als coöperatie stimuleren we bewoners om aan de slag te gaan met energiebesparing en bieden we ze hulp. We werken daarbij soms samen met andere organisaties, waaronder Buurkracht. Elke organisatie heeft z’n eigen kracht. Het is goed dat bewoners weten dat deze organisaties er zijn en wat ze voor ze kunnen betekenen. Wij organiseren bijvoorbeeld keukentafel­gesprekken waar we mensen adviseren over subsidies en buurtacties.”

Samen sterk

Buurkracht img 6994 klein
Leden van Energie Coöperatie 073, Buurtapp, de wijkraad van de Bosche binnenstad en Buurkracht maken kennis met elkaar

Het versnellen van de verduurzaming van Den Bosch is het grotere doel van 073. Lennart: “Als we allemaal samenwerken kunnen we meer mensen enthousiast maken en op weg helpen.” Naast Buurkracht, Buurtapp en de gemeente was ook de wijkraad van de binnenstad aanwezig. “In de binnenstad kunnen mensen geen zonnepanelen op hun eigen dak leggen. Samen onderzoeken we hoe we kunnen zorgen dat ze toch zelf zonne-energie kunnen opwekken, bijvoorbeeld met gemeenschappelijke zonnedaken in de postcoderoos.”

Kennismaken

Op 20 juli was de nadere kennismaking tussen de organisaties onderling minstens zo belangrijk als het contact met de leden van 073. Lennart: “We hebben elkaar de laatste tijd beter leren kennen en weten wat ieders kracht is. We weten elkaar te vinden.”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?