Duurzame Duimen voor Princenhage

28 oktober 2015

Op 21 oktober zette de Omgevingsdienst West-Brabant inspirerende duurzame initiatieven uit de regio in het zonnetje. Dit deed ze door ‘Duurzame Duimen’ uit te delen tijdens een feestelijke middag in Natuurpodium Brabantse Wal in Bergen op Zoom. Buurkrachtbuurt Princenhage ging naar huis met de tweede prijs in de categorie Organisaties. “Een mooie erkenning dat we op de goede weg zitten.”

Buurkracht b8967312fac2ca47b9ed0513befc2dc7
Buurkrachtbuurt Princenhage en Gemeente Breda met tweede prijs Duurzame Duimen
Buurkracht a277de96dac512218709531d9bfc866c
Martijn Kegler van buurtteam Princenhage neemt de prijs in ontvangst

De Duurzame Duimen zijn symbolische pluimen voor lokale koplopers in duurzaamheid, aangewezen door de gemeenten. Princenhage dankte zijn nominatie aan de gemeente Breda, die de activiteiten van het Buurkrachtteam naar voren had geschoven onder de naam ‘Duurzaam Dorp Princenhage’. Omdat ze onder de indruk is van de manier waarop dit team in Princenhage energie besparen keer op keer onder de aandacht brengt. En daarmee al veel bewoners over de streep heeft getrokken om te investeren in energiebesparende maatregelen.

Tweede met 287 digitale duimen

De initiatieven die op www.duurzameduimen.nl de meeste digitale duimen in hun eigen categorie – onderwijsinstellingen, ondernemers of organisaties - wisten te verzamelen, wonnen de eerste prijs: eeuwige roem en een inspiratiediner. Princenhage greep met 287 duimen net naast de winst. Die ging naar Vogel Revalidatie Centrum in Zundert. “Daar doen ze goed werk in de dierenopvang, het is ze van harte gegund”, aldus Martijn Kegler van het Buurkrachtteam in Princenhage. “En ze zijn ook bezig met een collectief zonnepanelenproject. Dat sluit weer mooi aan bij ons thema.”

Buren Gluren

Namens ‘Duurzaam Dorp Princenhage’ nam Martijn Kegler een oorkonde en een bos bloemen in ontvangst. “Van de gemeente Breda hebben we daarnaast een HEMA-pasje gekregen om taart van te kopen. Daar willen we de buurt natuurlijk van laten meegenieten. Waarschijnlijk doen we dat op 21 november, dan hebben we een middag Buren Gluren op het programma staan. Daar kunnen mensen bij buurtgenoten binnen kijken die al maatregelen genomen hebben, zoals dakisolatie, infraroodverwarming of zonnepanelen. Zo kunnen ze zelf zien, horen en ervaren wat dat oplevert en het is nog gezellig ook. We benutten alles om buurtgenoten te inspireren om zelf met energiebesparing aan de slag te gaan.

Interesse

Voor meer informatie over Buurkracht kun je terecht op www.buurkracht.nl. Wil je meer weten over energie besparen in Princenhage en Buren Gluren, kijk dan op www.buurkracht.nl/princenhage-ambachtenbuurt of neem contact op met Martijn Kegler via mpkegler@gmail.com.

Princenhage-Ambachtenbuurt

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Princenhage-Ambachtenbuurt