Duurzaamheid en gezelligheid verhuizen mee met Marianne

15 december 2015

Marianne Hutten is een ondernemende dame. Op haar vorige drie adressen zweepte ze haar straat elk jaar op voor het Klimaatstraatfeest. Zo kwam toevallig ook Buurkracht op haar pad. Nu ze weer verhuisd is, gaat Marianne niet alleen opnieuw met haar buurt in Goor de competitie aan voor het Klimaatstraatfeest, maar introduceert ze meteen ook Buurkracht.

Buurkracht 151001 tijdelijk beeld goor
De speeltuin in De Driehoek

Marianne houdt ervan als er iets in de buurt gebeurt. En om dat zelf van de grond te tillen. “Daarom is het Klimaatstraatfeest ook zo leuk. Ik doe al jaren mee. En elke keer ben ik met mijn straat hoog geëindigd. Eerst in een wijk in Rheden met veel chique villa’s. De bewoners hadden zelfs nog nooit samen een borrel georganiseerd! Maar door het Klimaatstraatfeest leerden ze elkaar kennen. In Nijmegen woonde ik in een straat met een wonderlijke mix van studenten en ouderen. Daar werden we achtste. Voor de 500 euro die dat opleverde, hebben we een superleuke duurzame dag gehouden. Vervolgens belandde ik door de liefde in het centrum van Goor. Daar eindigden we op de 11e plaats, ook weer goed voor 500 euro. Die hebben we in een duurzame barbecue gestoken. Zo gaan duurzaamheid en gezelligheid steeds hand in hand.”

Winkelpanden in beeld

Vorig jaar won Marianne met haar straat een actie in het Klimaatstraatfeest, wat de straat een dagje met de warmtecamera van Buurkracht opleverde. “We hebben met de warmtecamera in de straat een heleboel winkelpanden gefotografeerd. Dat was hartstikke leuk.” Toen Marianne dit jaar drie straten verderop ging wonen, greep ze die gelegenheid aan om weer contact met Buurkracht op te nemen. “Ik weet uit ervaring hoe fijn het is als je ondersteuning krijgt bij je initiatieven. Buurkracht biedt die ondersteuning. Bovendien kun je gratis gebruikmaken van de warmtecamera en van energieverbruiksstekkers. Top. Dus ik dacht: laten we dat maar proberen. Ik zie Buurkracht als een Klimaatstraatfeest Plus.”

Onthulling in de speeltuin

Buurkracht 151208 onthulling kunstwerk de driehoek
Onthulling van het kunstwerk

Haar voornemen om met Buurkracht aan de slag te gaan, maakte Marianne eind november bekend bij de officiële onthulling van een fris gemozaïekt bankje en een raketvormige hinkelbaan in het speeltuintje voor haar deur. Ook een idee van Marianne dat ze op poten zette in het kader van Burendag. Samen met een aantal kinderen en volwassenen heeft ze zo een vrolijk kunstwerk gecreëerd. “Bij deze feestelijke gelegenheid was ook Martijn Kolkman van Buurkracht aanwezig die onze buurt gaat begeleiden. Hij heeft kort uitgelegd wat Buurkracht inhoudt en wat buurtgenoten ervan kunnen verwachten. We zijn nog niet echt uit de startblokken, maar ik heb mijn buurtgenoten laten weten dat ze nog van mij horen. En van Buurkracht.”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?