Duurzaam Hoonhorst van start met Buurkracht

14 april 2014

Buurkracht  mg 9007 %287%29
Samen aan de slag met energie besparen in Hoonhorst

In deze tijd van crisis en hoge brandstofprijzen wordt energie besparen aantrekkelijker. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Om die hobbels weg te nemen, gaat Duurzaam Hoonhorst de bewoners van Hoonhorst ondersteunen bij besparingsmaatregelen. Dat doen ze samen met Buurkracht. Het buurtteam staat te trappelen om van start te gaan.

Initiatiefnemer Timo van Veen: “Denk breed, handel concreet is ons motto en daar sluit Buurkracht naadloos op aan. Zo krijgt het hele dorp binnenkort met voorrang gratis de slimme meter. Dit betekent dat inzicht in je eigen energieverbruik mogelijk wordt. En je deze kunt vergelijken met het gemiddelde energieverbruik van de buren. Je kunt dan bijvoorbeeld op je persoonlijke pagina op buurkracht.nl zien welke maatregelen interessant zijn om energie te besparen.” 

Laagdrempeliger

Duurzaam Hoonhorst en Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V., bundelen hun krachten. Ze brengen bewoners bij elkaar om samen besparingsmaatregelen bij de kop te pakken. Zodat dit laagdrempeliger wordt omdat bewoners zich aan elkaar kunnen optrekken en de taken kunnen verdelen. Voordelig omdat ze samen offertes kunnen aanvragen. En leuker omdat ze er niet alleen voor staan.

Aan de slag

In het buurtteam van Duurzaam Hoonhorst zitten de dorpsgenoten Timo Veen, Antje Kingma, Evert Jan Hof en Marian Spin. Zij trekken de kar, Buurkracht ondersteunt. Bijvoorbeeld door de besparingsmogelijkheden in de buurt te onderzoeken en bewoners te helpen bij het opvragen en beoordelen van offertes. Bovendien krijgt het dorp eigen buurtpagina’s op buurkracht.nl waar ze hun eigen energieverbruik nauwkeurig kunnen volgen en vergelijken met het gemiddelde van hun buren.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?