Draaiorgels en energieadviezen op Burendag van de Peterskamplaan

27 september 2016

Op 24 september stonden barbecues, picknicktafels en tenten klaar voor de Burendag van de Peterskamplaan in Oldenzaal. Een mooie gelegenheid om ook Buurkracht aan de straat voor te stellen. Het buurtteam maakte de bewoners nieuwsgierig met vrolijke draaiorgelmuziek en een leuke energiequiz en ging daarna het gesprek aan met geïnteresseerde buren in de Buurkrachttent.

Buurkracht foto bij verslag
Geslaagde Burendag Peterskamplaan

“We wilden op een informele manier met onze buren in gesprek gaan over energie besparen,” vertelt Henk Koïter, initiatiefnemer van Buurkracht in de Peterskamplaan en lid van het driekoppige buurtteam. “De Burendag was een mooi moment, zo vlak voor het nieuwe stookseizoen. We wilden deze dag vooral gebruiken om Buurkracht te introduceren en te peilen waar de behoefte van de buurt ligt.”

Crêpes

Vanaf twee uur warmde het team de straat alvast op met enthousiaste draaiorgelklanken. Daarna konden kinderen én hun ouders meedoen met een energiequiz. Henk: “We hadden acht vragen opgehangen aan acht verschillende bomen. Kinderen die de vragen goed hadden, kregen kleine prijsjes.” Van vier tot vijf uur konden buren in de Buurkrachttent terecht waar het buurtteam en twee energiecoaches aanwezig waren om mensen te woord te staan over energiezaken. Dat alles onder het genot van een drankje en een lekkere crêpe die ter plekke vers werd gebakken.

Themabijeenkomsten

Henk: “Het was gezellig vol in de tent en we hebben veel mensen gesproken, met name over hun eigen situatie. Naar aanleiding van de Burendag hebben we besloten dat we een aantal bijeenkomsten gaan organiseren rondom thema’s als isoleren, cv-ketel vervangen en overstappen op een andere energieleverancier. In onze buurt valt nog voldoende te besparen. We hopen dat buren meedoen.” Het buurtteam laat via de buurtpagina en met flyers door de brievenbus tijdig weten wanneer de eerste themabijeenkomst plaatsvindt. Wil je op de hoogte gehouden worden, dan kun je je hier aanmelden.

Buurkracht img 20160927 wa0001
Samen crepes eten
Buurkracht img 20160927 wa0003
Wij vierden Burendag en het was zeer geslaagd

Peterskamplaan

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Peterskamplaan