Draaien maar in Den Dungen

04 oktober 2014

Op 26 oktober gaat het tweede seizoen van Ons Huis Verdient Het van start op RTL4. Met opnieuw reportages uit de Buurkrachtbuurten. Vrijdag 3 oktober waren de programmamakers voor opnamen in Den Dungen. “De creativiteit van de filmploeg kent geen grenzen.”

Buurkracht 141016 ohvh in den dungen
RTL4 filmt het buurtteam van Den Dungen

Klokslag 13.30 uur: goed voorbereid, met het draaiboek in de aanslag, arriveert de cameraman. Ed Goossens van het buurtteam vangt hem op. Even later verschijnt ook de regisseur, Jolanda Santbergen. “Als eerste stonden de werkzaamheden aan de spouwmuurisolatie bij een van de deelnemers van Buurkracht op het programma”, vertelt Ed. “De mannen van leverancier Pluijmers waren al bijna klaar, maar ik heb ze gevraagd nog even te wachten. Zodat er nog iets te filmen viel. Geen probleem! De laatste vierkante meters hebben ze voor de draaiende camera geïsoleerd. Dat staat er goed op.”

Rekening van nul euro

De ploeg vertrekt vervolgens naar Eds huis om daar verder te filmen. “Ze zijn eerst het dak op gegaan om mijn zonnepanelen in beeld te brengen. Daar was het een goede dag voor: het was prachtig weer. Daarna hebben we met het buurtteam bij mij in de tuin gezeten voor een vergadering over de voortgang, de resultaten tot nu toe en de mogelijke vervolgstappen. Het laatste programmaonderdeel was een interview met mij, over wat mij beweegt om energiebesparing in het dorp onder de aandacht te brengen. Dat is vooral zorg voor de toekomst. Daar kunnen we aan bijdragen door met z’n allen energie op een duurzame manier op te wekken en door niet te veel energie te verbruiken. Een energierekening van nul euro is mijn streven, het liefst voor heel Den Dungen. Ik hoop dat we op die manier van kolencentrales af komen en dat we in Nederland niet naar schaliegas gaan boren.”

Even spannend

Den Dungen is gewend aan camera’s: in de New Kids-films figureert het dorp als Maaskantje. Maar voor Ed zelf wordt de uitzending van Ons Huis Verdient Het op 26 oktober zijn eerste televisieoptreden. “Het interview vond ik wel even spannend. Maar volgens mij heb ik verteld wat ik wilde vertellen en wat de filmploeg wilde horen. Ik verwacht dat het een heel leuke uitzending wordt. De creativiteit van de filmploeg kent geen grenzen. Ze hebben een neus voor interessante beelden. Bijvoorbeeld van de mannen van Pluijmers die na hun isolatiewerk het boorstof van de stoep spoelen met water. Van de eigenaren van het huis die hun vensterbank met een handvegertje schoonvegen. En zelfs van de kippen in mijn tuin.”

Den Dungen zien bij Ons Huis Verdient Het? Dat kan op 26 oktober, 16.30 uur, RTL4.

Den Dungen-Oost

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Den Dungen-Oost