Dorpsbijeenkomst over samen energie en geld besparen

02 mei 2017

Alle inwoners van Schijf zijn 10 mei van harte welkom

Drie inwoners uit Schijf hebben de handen ineengeslagen om samen energiebesparende acties en activiteiten te organiseren. Op woensdag 10 mei organiseren ze een dorpsbijeenkomst. Alle inwoners zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom in gemeenschapshuis D’n Hoge Dries (Zoeksestraat 5A) om te horen wat ze van plan zijn. Schijf heeft met dit initiatief een primeur binnen de gemeente Rucphen. In de omliggende gemeenten Steenbergen en Zundert zijn al eerder buurten aan de slag gegaan.

Buurkracht schijf buurkracht048rp %281%29
Kom naar de bijeenkomst op 10 mei

“De reacties in het dorp zijn enthousiast, een aantal inwoners heeft al aangegeven interesse te hebben om collectief zonnepanelen aan te schaffen”, zegt Ron Schrauwen, één van de initiatiefnemers. Tijdens de dorpsbijeenkomst vertelt hij samen met Rini van Trijp en Johan Goverde meer over dit onderwerp. Ook geeft wethouder Matthijssen van de gemeente Rucphen een korte toespraak over duurzaamheid. Een energieadviseur heeft onderzoek gedaan in de buurt en presenteert waar in Schijf de beste besparingskansen liggen. Buurkracht vertelt meer over het krijgen van inzicht in je energieverbruik met tips en handvatten.

Ron Schrauwen: “Inzicht krijg je nu heel makkelijk met een persoonlijke code. Alle inwoners ontvangen vrijdag 5 mei deze code. Als je inlogt op buurkracht.nl/schijf en deze code invoert, kun je je energieverbruik volgen. Per dag, week, maand of jaar. En je kunt het ook nog eens vergelijken met het gemiddelde verbruik van ons dorp of vergelijkbare huishoudens. Dat is handig als je aan de slag wilt met energiebesparende maatregelen.” Bewoners die hier vragen over hebben, kunnen deze meteen die avond stellen. 

Meer informatie 

Op de eigen website plaatst het buurtteam informatie over hun acties en activiteiten. Aanmelden is gratis en vrijblijvend. Het buurtteam is ook te bereiken via e-mail. Voor vragen over Buurkracht kan contact worden opgenomen met Steve Duzanson.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?