Dorpsbijeenkomst over energie besparen groot succes

03 juli 2015

Op 24 juni organiseerde een aantal dorpsgenoten in gemeenschapshuis De Bron een buurtbijeenkomst over samen energie besparen. Ondanks dat het buurtteam nog maar net gestart is met Buurkracht, presenteerden ze meteen een aantrekkelijke aanbieding voor zonnepanelen. Een aanbieding die voor alle inwoners in Handel geldt. En wie snel beslist, kan nog een groot deel van de zomer meepikken!

Buurkracht 150629 bb handel
Handel

In zijn openingswoord legde Bert Visser van het buurtteam precies uit hoe het allemaal gelopen was. Toen hij en zijn vrouw in hun buurt gingen polsen of er belangstelling was voor energie besparen, bleken verschillende bewoners zich al aan het oriënteren te zijn op zonnepanelen. Waarom dan niet meteen een actie in gang zetten voor het hele dorp, redeneerden ze. Verschillende offertes werden naast elkaar gelegd en vergeleken op prijs, kwaliteit, garanties en meer. Vlak voor de bijeenkomst maakte het team een keuze.

Ook meedoen? Dat kan!

Inwoners die niet bij de bijeenkomst waren maar benieuwd zijn naar de offerte kunnen zich vrijblijvend aanmelden. Erik Verhoeven van het buurtteam: “Je bepaalt zelf of je meedoet aan een actie of niet en kunt vrijblijvend een persoonlijke offerte opvragen bij de leverancier. Op je persoonlijke pagina zie je ook meteen welke maatregelen voor jou interessant kunnen zijn en je wordt automatisch op de hoogte gehouden van de acties die wij organiseren. Wie weet heb je net als ik een dak dat helaas niet geschikt is voor zonnepanelen, dan is aanmelden nog steeds interessant want in het najaar gaan we waarschijnlijk door met andere acties, bijvoorbeeld isolatiemaatregelen.”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?