Dorpsbijeenkomst op 7 juni over samen energie besparen

19 mei 2016

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Maar met je buren daarin optrekken maakt het makkelijker, leuker en voordeliger. De Werkgroep WarffumWerkt! gaat aan de slag om in hun dorp samen energie te besparen. Op dinsdag 7 juni organiseren ze hun eerste dorpsbijeenkomst om 19.30 uur in het Hogeland College (A.G. Bellstraat 2). Iedereen is van harte welkom.

Buurkracht geve20130816 7905
Samen met de buurt energie besparen

De Werkgroep WarffumWerkt!, die bestaat uit zes inwoners uit Warffum, wordt geholpen door de gemeente Eemsmond en Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Zij willen samen aan de slag met energiebesparende acties. Tijdens de bijeenkomst vertellen ze over hun plannen en wat het dorp van hen kan verwachten. Buurkracht is aanwezig om te vertellen over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. Een energieadviseur heeft onderzoek gedaan in het dorp en vertelt waar de beste bespaarmogelijkheden liggen. En de provincie Groningen laat aan de hand van een voorbeeld zien hoe je woningen kunt versterken en verduurzamen met behoudt van het karakter van het dorp.

Samen besparen loont

Op dit moment zijn al meer dan 120 buurten met Buurkracht aan het besparen. Al heel wat inwoners van Buurkrachtbuurten hebben hun energierekening zien dalen. Het dorp heeft een eigen internetpagina: buurkracht.nl/warffum waar dorpsbewoners zich kunnen aanmelden. Wouter Jan van den Berg: “Als je je aanmeldt op buurkracht.nl/warffum krijg je bespaartips en zie je meteen welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.” De werkgroep hoopt veel dorpsgenoten te ontmoeten op 7 juni.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?