Dorpsbijeenkomst 8 oktober over energie besparen

03 september 2015

Buurkracht  mg 9575
Buurtteam Buurkracht Beers

Energie besparen; wat moet je doen en hoe pak je dat nu aan? Dick Blokland, Marco Vos, Alwin Schaap en Sjaak van de Burcht, inwoners van Beers, organiseren donderdag 8 oktober een dorpsbijeenkomst om samen met andere inwoners van Beers te kijken welke energiebesparende maatregelen interessant zijn. Iedereen is vanaf 20.00 uur van harte welkom in 't Wapen van Beers, Grotestraat 2.

Een energieadviseur heeft onderzoek gedaan in het dorp en geeft aan waar de beste bespaarmogelijkheden liggen. Buurkracht vertelt over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. En inwoners kunnen hun vragen stellen. Het doel is om vervolgens samen te bepalen met welke maatregelen aan de slag wordt gegaan. Denk hierbij aan het gezamenlijk slim inkopen van zonnepanelen of muurisolatie.

Inzicht, tips en hulp

Het buurtteam krijgt hulp van Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Zij helpen onder andere bij het opvragen en beoordelen van offertes. Inmiddels zijn ruim 80 buurten en dorpen met Buurkracht aan het besparen. En al heel wat inwoners van Buurkrachtbuurten hebben hun energierekening zien dalen. Op www.buurkracht.nl/beers kunnen inwoners zich (vrijblijvend) aanmelden. Naast tips over energiebesparende maatregelen, wordt inzicht geboden in het energieverbruik en kunnen inwoners hun verbruik vergelijken met het gemiddelde verbruik in het dorp. Via deze site worden inwoners ook op de hoogte gehouden van de acties die het buurtteam organiseert. Handig als je bijvoorbeeld niet in de gelegenheid was om naar de bijeenkomst te komen.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?