Dorpsbijeenkomst 29 oktober over energie besparen

14 oktober 2015

Buurkracht  mg 9858
Het buurtteam Buurkracht Groeningen bereidt de bijeenkomst voor

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Om die hobbels weg te nemen, werkt de dorpsraad Groeningen samen met Buurkracht. Het doel: samen zorgen dat we minder energie verbruiken. Op donderdag 29 oktober kunnen inwoners zich vanaf 20.00 uur laten informeren tijdens een dorpsbijeenkomst in Café de Zandpoort (Groeningsestraat 40). Iedereen is van harte welkom.

Tijdens de bijeenkomst stelt de dorpsraad zich voor. Ze vertellen over hun plannen en wat het dorp van hen kan verwachten. Een energieadviseur heeft onderzoek gedaan in het dorp en geeft aan waar de beste bespaarmogelijkheden liggen. Buurkracht vertelt over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. En inwoners kunnen hun vragen stellen. Het doel is om vervolgens samen te bepalen met welke maatregelen aan de slag wordt gegaan. Denk hierbij aan het gezamenlijk slim inkopen van zonnepanelen of muurisolatie.

Inzicht, tips en hulp

De dorpsraad krijgt hulp van Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Zij helpen onder andere bij het opvragen en beoordelen van offertes. Bovendien krijgt het dorp een eigen webpagina: www.buurkracht.nl/groeningen. Tonny School: “Je kunt je nu al aanmelden op www.buurkracht.nl/groeningen en zien welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?