Dorpsbijeenkomst 14 december over energie besparen

04 december 2015

Energie besparen; wat moet je doen en hoe pak je dat nu aan? Inwoners van Mensingeweer organiseren hierover maandag 14 december een buurtbijeenkomst. Samen met andere dorpsgenoten willen zij kijken welke energiebesparende maatregelen interessant zijn. Dat is niet alleen goed voor het milieu en de energierekening, maar levert ook nog eens comfort op. Iedereen uit de buurt is vanaf 19.30 uur van harte welkom in het Dorpshuis (Hoofdstraat 12-A).

Buurkracht buurtteam buurkracht mensingeweer vergadering
Het buurtteam bereidt de bijeenkomst voor

Niek Das, Korry Wester en Jan Hink, die samen het buurtteam vormen, stellen zich die avond voor. Ze vertellen over hun plannen, de Hogelandster Energiecoöperatie en wat het dorp van hen kan verwachten. Buurkracht vertelt over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. Vanaf 20.00 uur is iedereen die energie wil besparen van harte welkom in het Dorpshuis.

Laagdrempelig

Het buurtteam trekt de kar. Buurkracht ondersteunt. Bijvoorbeeld door de besparingsmogelijkheden in de buurt te onderzoeken en bewoners te helpen bij het opvragen en beoordelen van offertes. Bovendien krijgt de buurt een eigen buurtpagina: www.buurkracht.nl/mensingeweer. Jan Hink: “Je kunt je nu al aanmelden op www.buurkracht.nl/mensingeweer en zien welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen zelf welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.” Het buurtteam hoopt veel bewoners te begroeten op 14 december.

Meer informatie

Neem gerust contact op met het buurtteam voor meer informatie. Wil je meer weten over Buurkracht? Neem dan contact op met Hanna de Vries (06-20806818 of hanna@buurkracht.nl) of kijk op www.buurkracht.nl.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?