Doorsneebuurt van start met samen energie besparen

07 februari 2016

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er vaak niet van. Uit onderzoek blijkt dat als een buurt de krachten bundelt, het opeens wel lukt om besparingsmaatregelen van de grond te tillen. In Nieuwe Pekela gaan inwoners van de Doorsneeweg de uitdaging aan. Ze worden daarbij geholpen door Pekela Duurzaam en Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Het doel: energie besparen door gezamenlijk acties te organiseren. Het buurtteam onderzoekt eerst de behoeften in de buurt.

Buurkracht  mg 2168
Buurtteam Buurkracht Doorsneebuurt

Ankie Voerman, Thea de Boer, Inessa Gezelle Meerburg en Jaap Gezelle Meerburg willen door energie besparing en duurzame energie hun woonlasten verlagen. En hoe meer buurtgenoten er mee doen, hoe makkelijker en voordeliger het is. Om te kijken in welke maatregelen interesse is, heeft het buurtteam een vragenlijst opgesteld die deze week in de buurt (de Doorsneeweg, de Harm Heijeslaan, Jan Koolhoflaan, Harm van der Laanweg en de J. Dijkhuislaan) wordt verspreid. Ankie: “Om te beginnen willen we graag inventariseren hoe het er in de buurt op het gebied van woningisolatie, energiegebruik en energieopwekking voor staat en welke wensen er leven om de woning te isoleren en duurzame energie op te wekken. Zo kunnen wij ook gericht met acties aan de slag gaan.”

Laagdrempelig

Het buurtteam wordt geholpen door Buurkracht, die onder andere helpt de besparingsmogelijkheden in de buurt te onderzoeken en bij het opvragen en beoordelen van offertes. Bovendien krijgt de buurt een eigen buurtpagina: www.buurkracht.nl/doorsneebuurt. Ankie: “Je kunt je nu al aanmelden op www.buurkracht.nl/doorsneebuurt en zien welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.” Het buurtteam hoopt dat veel bewoners de vragenlijst invullen.

Doorsneebuurt

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Doorsneebuurt