Donderdag 23 november Energieavond ‘De Hoogkamp zonder aardgas’!

15 november 2017

De Hoogkamp zonder aardgas: wat staat ons te wachten? Vroeg of laat gaat de gaskraan ook dicht voor onze buurt. Hoe verwarmen we straks ons huis? Wat zijn de scenario’s? Alles op groene stroom, elk huis een warmtepomp, of zijn er ook collectieve oplossingen? We delen graag onze ideeën met jou tijdens de buurtavond ‘De Hoogkamp zonder aardgas’!

Buurkracht hoogkampenergie
23 november Energieavond Hoogkamp

Kijkje in de keuken

In 2050 moet heel Nederland ‘van het gas af’ zijn. Gemeenten, netbeheerders, woningcorporaties en energiemaatschappijen doen al uitgebreid onderzoek naar alternatieven. Als werkgroep kregen wij een kijkje in de keuken van het onderzoek voor de gemeente Arnhem. En zelf zijn we met een klein werkgroepje op zoek naar duurzame, niet te dure alternatieven.

Programma

  • Mieke Hegge van de werkgroep blikt terug op een jaar Hoogkamp Energie.
  • Warmteregisseur Jan van der Meer vertelt wat onze buurt staat te wachten zonder gas.
  • Herman Velvis laat zien welke alternatieve warmtebronnen in onze wijk mogelijk zijn.
  • Niels Nobel legt een aantal ideeën voor waar we volgend jaar aan gaan werken.

Na het programma gaan we graag in gesprek met jou en andere bewoners over een aardgasloze toekomst en wat dit betekent voor onze mooie buurt.

Kom je ook?

Je bent van harte welkom op 23 november. Aanmelden kan via buurkracht.nl/hoogkamp. Dan zorgt onze gastvrije tennisvereniging voor genoeg koffie en thee. Vragen? Stuur gerust een mailtje.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?