Doe jij al mee met Buurkracht in de Rivierenbuurt?

25 november 2015

Afgelopen jaar zijn we in onze wijk begonnen met het opzetten van Buurkracht. Voor huurders aan de Achterweg en voor appartementseigenaren in de Parkweg en IJsselstraat. Dankzij het handige online platform van Buurkracht kunnen bewoners samen besparingsmaatregelen inkopen, kennis en ervaringen delen en leuke buurtacties opzetten. Daarnaast kunnen we, met de slimme meter, ons eigen energieverbruik vergelijken met het gemiddelde verbruik van onze buurt. Maar ook zonder slimme meter kun je deelnemen aan ons Buurkrachtinitiatief. Bekijk hier onze buurtpagina en meld je aan.

Enquete Parkweg-IJsselstraat

Buurkracht  mg 4495
Buurtteam Buurkracht Rivierenbuurt

Onlangs hebben studenten van de Faculteit Sociologie van de Rijksuniversiteit huis-aan-huis een enquete verspreidt met onder andere de vraag hoe bewust ga jij om met energie? Wanneer en of we terugkoppeling krijgen van de RuG is nog niet bekend. We gaan er vanuit dat we resultaten met jullie mogen delen op onze eigen buurtpagina. 

Zonnepanelen op het dak, hoe werkt dat?

Onze woningen zijn gebouwd in de jaren ’30 en veelal gesplitst in appartementsrechten waardoor er slapende VvE’s zijn ontstaan. Omdat de fundering, de (spouw)muren en het pannendak ‘mandelig' zijn, blijkt het in de praktijk erg lastig om individueel of samen stappen te nemen om de appartementen van de VvE energie zuiniger te maken. Ook het plaatsen van zonnepanelen roept veel vragen op. Wie is er verantwoordelijk voor de installatie? Heb ik toestemming van de andere VvE leden nodig? Hoe zit het met de verzekering? Deze en andere vragen zouden zo maar eens de reden kunnen zijn waarom er in onze straten nog maar een handje vol zonnepanelen is geplaatst, terwijl de daken qua oriëntatie erg geschikt zijn (zie www.zonatlas.nl). 

DOE MEE!

Wil je meer weten over energie besparen of zonnepanelen? Meld je dan aan. Bij voldoende aanmeldingen organiseren we begin 2016 een voorlichtingsavond voor onze buurt. Wil je nu al meer weten over groene stroom en zonnepanelen? Kijk dan eens op de website van GrunnergerPower.

Met vriendelijke groet,

Norbert Buiter, Anne Venema en Maarten den Ouden

Rivierenbuurt Parkweg-IJsselstraat

Rivierenbuurt Achterweg

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Rivierenbuurt Parkweg-IJsselstraat

Rivierenbuurt Achterweg