Diepenveen-Oost van start met samen energie besparen

24 mei 2016

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Dat willen we allemaal wel. Toch komt het er vaak niet van. Maar met je buren daarin optrekken maakt het makkelijker, leuker en voordeliger. In Diepenveen-Noord hebben al heel wat inwoners hun energierekening zien dalen. Met hulp van deze buurt, Duurzaam Diepenveen en Buurkracht gaan ook inwoners van Diepenveen-Oost aan de slag om in hun buurt samen energie te besparen. Op maandag 13 juni organiseren ze een buurtbijeenkomst in het Hof van Salland (Dorpstraat 30). Iedereen is vanaf 19.30 uur van harte welkom. Om 20.00 uur start het programma.

Buurkracht buurtteam diepenveen oost
Buurtteam Diepenveen-Oost

Inwoners, Coraline Vester, Arjan Penning, Fokko Wedda en Martin Kortstee, vormen samen het buurtteam. Duurzaam Diepenveen en Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. helpen hen. Tijdens de bijeenkomst stellen zij zichzelf voor en vertellen ze over hun plannen en wat de buurt van hen kan verwachten. Buurkracht vertelt over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. Duurzaam Diepenveen over de ervaringen met Buurkracht in Diepenveen Noord. En een energieadviseur die onderzoek heeft gedaan in de buurt en geeft aan waar de beste bespaarmogelijkheden liggen.

Samen besparen loont

Hoe meer mensen er mee doen, hoe voordeliger het is. Inwoners van Diepenveen-Noord die al maatregelen genomen hebben, besparen jaarlijks met elkaar ruim € 5.600,- op hun energierekening. Dit is gemiddelde ruim € 450,- per huishouden per jaar. De buurt heeft een eigen pagina: buurkracht.nl/diepenveen-oost waar buurtbewoners zich kunnen aanmelden. Coraline Vester: “Als je je aanmeldt op buurkracht.nl/diepenveen-oost krijg je bespaartips en zie je meteen welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. Mensen die elders in Diepenveen wonen en deze actie interessant vinden, kunnen ook aanhaken. We beslissen samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.” Het buurtteam hoopt veel buurtgenoten te ontmoeten op 13 juni.

Diepenveen-Oost

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Diepenveen-Oost