Diepenveen-Oost start met werkgroepen energiebesparing

07 september 2016

In Diepenveen-Oost is veel interesse om energie (en geld) te besparen. Via verschillende kanalen lieten inwoners uit de buurt al weten dat ze graag aan de slag willen met één of meerdere energiebesparende maatregelen zoals isolatie, zonnepanelen, HR ketels of HR glas. Met je buren daarin optrekken is makkelijker, leuker en voordeliger. Inmiddels zijn leden van het buurtteam gestart in werkgroepen om kennis en ervaring te delen, leveranciers te selecteren en offertes op te vragen en te evalueren. Duurzaam Diepenveen en Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. helpen hen.

Buurkracht bijeenkomst diepenveen oost
Veel belangstelling tijdens eerste bijeenkomst

Martin Kortstee is aan de slag met de werkgroep zonnepanelen. Arjan Penning, zelf installateur, leidt de werkgroep voor installaties in huis, zoals cv of warmtepompen. Fokko Wedda vormt een groep rond dubbele beglazing en Coraline Vester richt zich op woningisolatie. De offertes voor dubbele beglazing worden opgevraagd bij door de werkgroep geselecteerde installatiebedrijven. Je kunt je hier nog voor aanmelden. Op 6 september kwam de werkgroep zonnepanelen bij elkaar en op 8 september volgt de werkgroep isolatie. Ook de andere werkgroepen volgen met een datum. Iedereen die belangstelling heeft voor een maatregel of aanwezig wil zijn bij een van de overleggen kan dat kenbaar maken bij de werkgroepen. Op buurkracht.nl/diepenveen-oost is onder de verschillende actieknoppen meer informatie te vinden. Hoe meer mensen er mee doen, hoe voordeliger het is. Mensen die elders in Diepenveen wonen en deze actie interessant vinden, kunnen ook aanhaken.

Inzicht in je energieverbruik

Wie zich aanmeldt op buurkracht.nl/diepenveen-oost vindt daar informatie over alle acties in de buurt en wordt automatisch op de hoogte gehouden via nieuwsbrieven. Ook zie je meteen welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. Mensen met een slimme meter kunnen hier bovendien inloggen om hun eigen energieverbruik in te zien en te vergelijken met het gemiddelde verbruik in de buurt.

Buurkracht helpt

Al 140 buurten zijn samen met Buurkracht aan de slag. En al heel wat bewoners van Buurkrachtbuurten hebben hun energierekening zien dalen. Buurkracht, onderzoekt samen met een buurtteam de beste bespaarmogelijkheden en helpt de buurt te enthousiasmeren. Zodat goede voornemens geen voornemens blijven, maar ook echt worden uitgevoerd.

Diepenveen-Oost

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Diepenveen-Oost