Deze experts ontmoet je op de Buurtendag

01 september 2016

Zit je in een buurtteam of help je handjes mee? Kijk hier welke experts je kunt ontmoeten op de Buurtendag op 5 november.

Prachtige verhalen en programma

Op zaterdag 5 november organiseren we alweer de derde Buurtendag, om jou als actieve buurtbewoner te bedanken voor je inzet en enthousiasme. Je bent van harte welkom bij het Openlucht Museum in Arnhem. Hier lees je meer over het programma. En hieronder zijn de vier aanwezige experts. Je krijgt van alle vier een powercollege, waarna je met een van hen aan de slag gaat.

Richard Kemper, presentatie-expert

Richard Kemper - BuurtendagRichard Kemper is oud-reclameman, cabaretier en zanger in het duo Veldhuis & Kemper, en (stem-)acteur. Als er iemand is die weet hoe belangrijk 'de verpakking' is, dan is hij het wel. Wil je weten hoe je je buurt kunt overtuigen om samen energie te besparen? Kies dan voor zijn werksessie. Je gaat naar huis met tips en tricks en een bak vol energie.

Linda Steg en Lise Jans, sociaal wetenschappelijke experts

Lise Jans en Linda Steg BuurtendagLinda Steg en Lise Jans doen vanuit de Rijksuniversiteit Groningen onderzoek in dertig Buurkrachtbuurten. Zij duiden de succesfactoren die bepalen of besparingsacties aanslaan in een buurt. Zij bekijken wat belangrijk is voor het slagen van samen energie besparen met Buurkracht. Wil jij weten waarom een buurt succesvol is en wat je daar zelf aan kunt doen? Doe mee met Linda en Lise. 

Jan Willem Zwang, ondernemers-expert

jan willem zwang - BuurtendagJan Willem Zwang onderneemt duurzaam via ondermeer Greencrowd en ziet overal kansen. Ben je op zoek naar interessante nieuwe buurtacties of wil je eens kijken welke duurzame plannen ondernemingspotentie hebben? Sluit je dan aan bij deze spetterende brainstorm over duurzame kansen binnen en buiten de buurt. Wat deze sessie je oplevert? Dat is de verrassing!

Ernst van der Leij, bespaar-expert

ernst van der leij - BuurtendagErnst van der Leij doet duurzaam in zijn vrije tijd. Hij begon in de buurt en richtte de energiecoöperatie Morgen Groene Energie op. Hij realiseerde het eerste non-profit zonnepark van Nederland, waarmee hij de postcoderoosregeling toetste en ontving daarvoor de HIER Klimaatpenning uit handen van prinses Laurentien. Wil je weten hoe je echt bespaarresultaten kunt halen? Kies voor Ernst.

Lijkt het je wat?

Ben je geïnteresseerd geraakt? Meld je dan vooral aan! Dat kan via dit formulier. Je kunt hierin meteen aangeven of je gebruik wilt maken van gezamenlijk vervoer; bij voldoende animo zetten we namelijk bussen in. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met je buurtbegeleider of met Iris via iris@buurkracht.nl.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?