Deurne van start met energiebesparing

28 oktober 2015

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er vaak niet van. Uit onderzoek blijkt dat als een buurt de krachten bundelt, het opeens wel lukt om besparingsmaatregelen van de grond te tillen. In Deurne gaan inwoners van de Stations-Oranjebuurt de uitdaging aan. Ze worden daarbij geholpen door Coöperatie Stationspark Deurne en Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Het doel: energie besparen door gezamenlijk acties te organiseren. Op 4 november kunnen inwoners zich vanaf 20.00 uur laten informeren tijdens een buurtbijeenkomst in Zaal Stationszicht Deurne (Spoorlaan 21).

Buurkracht buurtteam stations oranjebuurt
Buurtteam Buurkracht Stations-Oranjebuurt bereidt bijeenkomst voor

Tijdens de bijeenkomst stelt het buurtteam zich voor. Ze vertellen over hun plannen en wat de buurt van hen kan verwachten. Buurkracht vertelt over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. Een energieadviseur die onderzoek heeft gedaan in de buurt vertelt waar de buurt het meest mee kan besparen. “De meeste woningen dateren van voor het tijdperk van duurzaam bouwen. We verwachten dat er veel te besparen valt”, aldus Sylvia van Bommel, één van de initiatiefnemers. Vanaf 20.00 uur is iedereen die energie wil besparen van harte welkom in Zaal Stationszicht Deurne.

Laagdrempelig

Het buurtteam wordt geholpen door Buurkracht, die onder andere helpt de besparingsmogelijkheden in de buurt te onderzoeken en bij het opvragen en beoordelen van offertes. Bovendien krijgt de buurt een eigen buurtpagina: www.buurkracht.nl/stations-oranjebuurt. Sylvia: “Je kunt je nu al aanmelden op www.buurkracht.nl/stations-oranjebuurt en zien welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.” Het buurtteam hoopt veel bewoners te begroeten op 4 november. 

Stations-Oranjebuurt

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Stations-Oranjebuurt